Index Vakbarát Hírportál

Ott lesz Tokióban a női kardcsapat

2021. március 14., vasárnap 13:01

A magyar női kardválogatott elődöntőbe jutott a budapesti világkupaversenyen. Az ukránok már biztosan nem nyerik meg a viadalt, ezzel eldőlt, hogy 

a magyar csapat indulhat a tokiói olimpián.

A magyarok a 32-es táblán India ellen kezdtek, és a reggeli összecsapás éppen megfelelő volt ahhoz, hogy a szombaton egyéniben győztes Márton Anna és bronzérmes Pusztai Liza, valamint Katona Renáta ráhangolódjon a következő feladatokra. A németek ellen szükség is volt minden koncentrációra, mert az összecsapás sokáig nem úgy alakult, ahogy a magyarok szerették volna. Pusztai és Katona elvesztette első asszóját, majd Márton fordított (15–14).

Újabb vereség, majd megint fordítás következett, ezúttal Pusztai jóvoltából, de ekkor meg Márton nem találta igazán a ritmust, így hat pár után 27–30 volt az állás. A folytatásban Katona egy tussal kikapott Larissa Eiflertől, azután viszont jött az igazi fordulat: Márton 9–3-ra verte Julika Funkét, végül pedig Pusztai 5–2-re Anna Limbachot.

Zarándi Csaba női kardcsapat-vk, eredmények:

A 32 között:

Magyarország–India 4523

A 16 között:

MagyarországNémetország 4540

Negyeddöntő:

LengyelországOroszország 4542

Koreai KöztársaságUkrajna 4536

OlaszországMagyarország 4539

FranciaországJapán 4541

Magyar női kardválogatott először szerepelhet nyári játékokon. Ez egyben azt jelenti, hogy egyéniben is garantált a maximális hely, azaz három magyar léphet majd pástra Tokióban.

A férfiválogatott már korábban kiharcolta a részvétel jogát.

Rovatok