Index Vakbarát Hírportál

Fegyveresek támadták meg a vb-selejtezőre igyekvő csapat buszát

2021. március 24., szerda 10:31

Belize még sohasem jutott ki a világbajnokságra. Ebben persze nincs semmi különleges, a kis közép-amerikai ország a valamivel több mint 400 ezer lakosával sosem a futballjáról volt híres. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) ranglistáján jelenleg a 170. (210-ből), vagyis aligha számolt bárki is azzal, hogy a 2022-es katari vb lesz az első, amelyre kvalifikálja magát.

Ráadásul az sem könnyíti meg a válogatott helyzetét, hogy az első, csütörtöki vb-selejtezője előtt maszkos, fegyveres útonállók feltartották a csapat buszát Haitiben – közölte a BBC.

Ez akkor történt, amikor a belize-iek megérkeztek hétfőn, és a busszal a szállodájukba akartak menni. Végül a csapatot kísérő rendőrök sikeresen tárgyaltak a bandával, így a busz továbbmehetett.

Félelmetes volt, de örülök, hogy mindenki biztonságban van. Dicséret illet mindenkit a bátorságáért, fontos, hogy továbbra is összetartóak legyünk

– mondta az esetet követően Deon McCauley csapatkapitány.

A Belize-i Labdarúgó-szövetség Facebook-oldalán fényképet is közzétettek az esetről, amin tisztán látszanak a motoros banditák maszkkal az arcukon, gépfegyverrel a kezükben.

A szövetség csalódottságát és undorát fejezte ki a történtek után, pláne, hogy rendőri kíséret ellenére állították meg őket fegyveresek, mindenesetre örülnek, hogy mindenki biztonságban eljutott a szállodáig. Egyúttal felvették a kapcsolatot a FIFA-val és az Észak- és Közép-amerikai, Karibi Labdarúgó-szövetségek Konföderációjával (CONCACAF) az eset kapcsán, és a FIFA jelezte is, hogy figyelemmel kíséri az eseményeket.

A belize-iek tehát nem hétköznapi módon hangoltak az első vb-selejtezőjükre, amelyet csütörtök este 10 órakor játszanak Haiti ellen.

Rovatok