Index Vakbarát Hírportál

Koronavírusos a világbajnok, kihagyja a rangos dartsversenyt

2021. április 5., hétfő 11:56

Elkapta a koronavírus-fertőzést a dartsvilágbajnok, Gerwyn Price, aki így kihagyja a húsvéthétfőn rajtoló Premier League-et, az év egyik legrangosabb versenyét. A világelső helyett James Wade állhat majd táblához – olvasható a PDC közleményében.

Megérkezett a Premier League mezőnye Milton Keynesbe, ahol buborékban rendezik a Premier League idei kiírását. Vasárnap a játékosokat és a versenybírókat is tesztelték, egy kivételével az összes eredmény negatív lett. A világranglistát vezető Gerwyn Price azonban pozitív PCR-tesztet produkált, így hazautazott, és megkezdte a kötelező karantént.

A PDC közlése szerint a vb-győztest a világranglistán legmagasabban rangsorolt nem alanyi jogon PL-résztvevő, tartalékként amúgy is Milton Keynesbe érkező James Wade helyettesíti.

A UK Open-győztes James Wade 2009-ben megnyerte a Premier League-et. A kilencfordulós viadal húsvéthétfőn kezdődik, az első öt kört április 5. és 9. között rendezik, a maradék négy játéknapot pedig április 19. és 22. között. A 250 ezer fontos pénzdíjért május első felében és közepén két-két napos, majd 24-étől 27-éig egy négynapos etappal folytatják, így alakul ki a négyes döntő mezőnye. Az elődöntőre és a fináléra május 28-án, pénteken kerítenek sort.

A mérkőzéseket a Sport Televízió közvetíti.

DARTS PREMIER LEAGUE 2021, A PROGRAM

ELSŐ FORDULÓ (Április 5.)

MÁSODIK FORDULÓ (Április 6.)

HARMADIK FORDULÓ (Április 7.)

NEGYEDIK FORDULÓ (Április 8.)

ÖTÖDIK FORDULÓ (Április 9.)

HATODIK FORDULÓ (Április 19.)

HETEDIK FORDULÓ (Április 20.)

NYOLCADIK FORDULÓ (Április 21.)

KILENCEDIK FORDULÓ (Április 22.)

(Borítókép: Gerwyn Price 2021. január 30-án. Fotó: Zac Goodwin / PA Images / Getty Images)

Rovatok