Index Vakbarát Hírportál

Király Gábor a Hertháról: Nekem most Szombathelyen vannak feladataim

2021. április 7., szerda 15:51 | aznap frissítve

Sajtóinformáció szerint Király Gábor is esélyes rá, hogy a kedden menesztett Petry Zsolt utódja legyen a Hertha BSC labdarúgócsapatának kapusedzői posztján a Bundesliga mostani idényéből hátralévő hét mérkőzésre.

Erről a Bild írt, a berlini klub azonban nem kommentálta az értesülést.

A 45 éves Király Gábor – aki 108 szereplésével holtversenyben válogatottsági rekorder – a mostani vezetőedző, Dárdai Pál csapattársaként 1997 és 2004 között volt a Hertha játékosa. Az exkapus két éve vonult vissza, azóta szülővárosában, Szombathelyen üzemelteti sportközpontját.

Király Gábor a csakfoci.hu-nak reagált az értesülésre. A lapnak azt mondta:

A pályafutásom és a Berlinben töltött hét év ismeretében talán nem meglepő, hogy a Hertha mindig is különleges klub volt számomra, amely fontos helyet foglalt el a szívemben, és ez így van a mai napig is. Megtisztelő, hogy felmerült a nevem, mint aki segítségére lehet volt egyesületemnek a bentmaradásért folytatott küzdelemben. Nekem azonban most Magyarországon, Szombathelyen vannak feladataim. Az általam indított és mintegy 250 sportolót foglalkoztató Király Sportegyesület a független belga Double Pass auditjának eredményeként nyártól B szintű tehetségközpontként működhet tovább, ami az elkövetkezendő hetekben, hónapokban rengeteg szakmai, szervezési munkát igényel. Olyan napi feladatokat, amelyekből nem lehetséges az egyik pillanatról a másikra kiszakadni. Köszönöm Arne Friedrich sportigazgató és Dárdai Pál vezetőedző bizalmát, biztos vagyok benne, hogy megtalálják a mostani helyzetre a lehető legjobb szakmai megoldást, és a Hertha nyártól továbbra is a Bundesliga első osztályban szerepel majd!

A német egyesület kedden azonnali hatállyal menesztette Petry Zsoltot kijelentései miatt, amelyeket a Magyar Nemzetnek adott interjúban a bevándorlással és az azonos neműek házasságával kapcsolatban tett.

Rovatok