Index Vakbarát Hírportál

Korábbi főtitkára mellett gazdasági társaságokat is beperelt a Magyar Tenisz Szövetség

2021. április 8., csütörtök 19:04

A Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) újabb lépést tett a múlt botrányos ügyeinek feltárása érdekében, és ismeretlen tettes ellen büntetőfeljelentést tett a teniszversenyek szervezésében és feladatainak ellátásában korábban főszerepet vállaló A-Z Tenisz Produkció Kft., A-Z Produkció Kft., Open Time Kft., valamint további érintett közreműködők ügyében – tájékoztat róla a portálján a sportszövetség

Az Index korábban beszámolt róla, hogy a Lázár János vezette MTSZ feljelentette korábbi főtitkárát Richter Attilát, akitől 253 millió forint és annak késedelmi kamatok megfizetését követeli. 

Az MTSZ szerint az elmúlt időszak sorozatos vizsgálatai alapján az elnökségének arra az álláspontra jutott, hogy

a fent említett gazdasági társaságok ügyeinél felmerült a vagyon elleni, illetve költségvetést károsító bűncselekmények gyanúja, mivel megkérdőjelezhető a cégek által kiállított számlák tartalma, a szolgáltatások teljesítése és azok ár-érték aránya.

Az MTSZ hangsúlyozza, hogy ezek a cégek a megrendeléseiket közbeszerzési eljárások lefolytatása és elnökségi jóváhagyás nélkül nyerték el. 

Miután a pénzügyi fedezet és elnökségi jóváhagyás nélkül megkötött szerződések miatt csődközeli helyzetbe került a sportszervezet, az A-Z Tenisz Produkció Kft. és az A-Z Produkció Kft. előzetes egyeztetés nélkül végrehajtási eljárásokat indított ellenük, amelyek következtében több mint hatszázötvenmillió forint értékben inkasszó került a bankszámláira, ezzel veszélybe sodorva a sportolóknak, egyesületeknek juttatott támogatások kifizetését, és az MTSZ napi működését.

A végrehajtó mindeddig több, mint ötszázhuszonhatmillió forintot utalt

az érintett gazdasági társaságoknak.

Rovatok