Index Vakbarát Hírportál

Megújul az M4 Sport stúdiója – 227 millió forintból

2021. április 14., szerda 09:42

A labdarúgó-Európa-bajnokság előtt felújítják az M4 Sport stúdióját, így egy darabig ideiglenes helyszínre költözik a csatorna.

A tervek szerint két hónap múlva teljesen új arculattal jelentkezik az M4 Sport, így a június 11-én kezdődő Eb nyitómérkőzésén már a megújult környezetben köszöntheti a nézőket a műsorvezető. 

Nagyon sok emlék köt ehhez a díszlethez, ami felejthetetlen, számtalan nagyon boldog, néhány szomorú pillanat is, de ez hozzátartozik a sporthoz. A következő két hónapban egy green stúdióból jelentkezik majd az M4 Sport. Ez azt jelenti, hogy ott nem nagyon lesz semmilyen bútor. Egy asztal lesz, és a székek, ezeken kívül minden vetített. Ebben a két hónapban a mostani díszletet teljesen lebontjuk, utána jön az új építése, és aztán a gyakorlás még a labdarúgó-Európa-bajnokságot megelőzően. A cél az, hogy az Eb nyitómérkőzésén már ebből a díszletből köszöntse a nézőket a műsorvezető 

– fogalmazott a köztévének Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója. 

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap először március 17-én írt ki közbeszerzési eljárást, de ekkor még egyik pályázat sem nyert. A következő körben azonban már érkezett megfelelő ajánlat, így az április 13-án közzétett adatok szerint a Kiállítás Tervező és Kivitelező Kft. újíthatja fel az M4 Sport stúdióját. 

Az öt ajánlat közül ez volt a legkedvezőbb, a nyilvánosan elérhető dokumentumok szerint nettó 227 242 500 forint.

A kivitelezés határideje május 26., a labdarúgó-Európa-bajnokság június 11-én kezdődik.

(Borítókép: M4 Sport stúdiója 2018. december 4-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok