Index Vakbarát Hírportál

Augusztus 14-én csap össze először Tyson Fury és Anthony Josha

2021. május 16., vasárnap 22:14

Szaúd-Arábiában augusztus 14-én rendezik meg az ökölvívás két nehézsúlyú világbajnoka, a brit Tyson Fury és honfitársa, Anthony Joshua első címmérkőzését – jelentette be egy Twitteren megjelent vasárnapi videóban Tyson Fury.

“massive announcement” FURY VS JOSHUA IS ON AUGUST 14 in The kingdom of Saudi Arabia. The worlds biggest sporting event all eyes on us. @SCEEKSA @gsaksa_en @trboxing @mtkglobal @frankwarren_tv @marbella @wowhydrate #LETTHEGAMESBEGIN #saudiarabia #TYSONOFARABIA pic.twitter.com/ZKIAXLictV

— TYSON FURY (@Tyson_Fury) May 16, 2021

A meccs tétje összesen négy világbajnoki öv, amelyből a 32 éves Fury a WBC-ének, a 31 éves Joshua az IBF-ének, a WBA-ének és a WBO-énak a tulajdonosa. A nehézsúly történetében először fordul elő, hogy két bokszoló négy övért lép a kötelek közé. 

Alig várom, hogy összetörjem Anthony Joshuát minden idők legnagyobb színpadán

– harangozta be a meccset Tyson Fury.

Egyébként összesen két címmérkőzésről kezdődtek el a tárgyalások még 2020 májusában, és angol sajtóértesülések szerint csúcspénzeket kaphatnak a felek, akik fejenként legalább 100 millió fontos fellépti díjra számíthatnak. A londoni Times szerint az összdíjazás rekordot jelentene a brit profi ökölvívás történetében. Az ESPN úgy tudja, az első meccsen 50-50 százalékban osztoznának a pénzdíjon az ökölvívók, akik közül a győztes a második ütközet során már 60 százalékos részesedére tarthatna igényt, míg az elsőt elveszítő riválisnak maradna a 40 százalék.

Fury legutóbbi meccsét 2020 februárjában vívta, amikor K.O.-val legyőzte az amerikai Deontay Wildert, megszerezve a WBC övét. Joshua legutóbb december 12-én lépett a kötelek közé, és kiütéssel nyert a bolgár Kubrat Pulevvel szemben.

Rovatok