Index Vakbarát Hírportál

Elmarad Fucsovics Márton Roger Federer elleni találkozója

2021. május 18., kedd 18:05

Roger Federer térdműtétjét követően, több mint egy év kihagyás után vett részt ismét versenyen, ám a visszatérés nem sikerült túl fényesen. Katarban már a negyeddöntőben vereséget szenvedett a grúz Nikoloz Baszilasvilitől. A tornát márciusban rendezték, azóta eltelt újabb két hónap, a zseniális svájci ezúttal hazai pályán, Genfben játszott a 481 ezer euró (170 millió forint) összdíjazású salakpályás versenyen.

A 39 éves legenda nem kezdte jól a világranglistán hetvenötödik Pablo Andújar elleni mérkőzést, és az első szettet 6:4-re elvesztette. A hússzoros Grand Slam-győztes azonban gyorsan összekapta magát, és 6:4-re behúzta a második szettet, így következhetett a döntő játszma, amelyben a spanyol Andújar kezdett szerválni.

Az első két gémben mindkét teniszező hozta a saját adogatását, ám a harmadikban Federer brékelni tudott. Bár utána két adogatását is nullára hozta, 4:3-nál Andújar kihasználta a bréklabdáját, és egyenlített. A spanyol hozta az adogatását, majd egyből ki is használta az előnyét, valamint harmadik meccslabdáját, és 6:4-re megnyerte a döntő szettet.

Ezzel az is eldőlt, hogy Fucsovics Márton biztosan nem találkozik a genfi tornán Federerrel.

Végeredmény, nyolcaddöntő
Pablo Andújar (spanyol) – Roger Federer (svájci) 6:4, 4:6, 6:4

Rovatok