Index Vakbarát Hírportál

Elemi csapás érte San Franciscót

2021. május 22., szombat 10:55 | aznap frissítve

Kiesett az NBA play-in sorozatában a Golden State Warriors kosárcsapata, miután a rájátszásba jutásról határozó mérkőzésen otthonában, a Chase Centerben hosszabbítás után 117–112-re kikapott a Memphis Grizzlies fiataljaitól. Az eredmény felér egy elemi csapással San Francisco városának, hiszen a Warriors volt az esélyes, és a város nagyon a playoffban akarta látni a pontkirály Steph Curryt és társait.

A Warriorsnak két esélye is volt a rájátszásba kerülésre. Előbb kedden a Los Angeles Lakerstől kapott ki drámai meccsen 103–100-ra, majd szombat hajnalban előbb még sikerült véres verejtékkel hosszabbításra menteni a Memphis elleni találkozót, de aztán a hosszabbításban megbosszulta magát a rengeteg eladott labda – összesen 21, amiből 7 Curry, 6 Draymond Green nevéhez fűződik –, és a Ja Morant (35 pont, 6-6 lepattanó és gólpassz, 4 labdaszerzés) vezérelte Grizzlies 117–112-re győzött. Pedig Steve Kerr, a hazaiak edzője mindent megpróbált, kulcsembereit alig pihentette: Curry 47, Green 45, Wiggins 44 percet töltött a parketten, egészen elképesztő, hogy Curry a nagyszünet után egy pillanatot sem pihent, a teljes második félidőt és a hosszabbítást végigrobotolta.

Mindhiába.

Szinte végig a vendégek vezettek, a palánkok alatt a litván Jonas Valanciunas korlátlan úr volt (12 lepattanó, ebből 6 támadó!), Curryt pedig Dillon Brooks elég hatásosan kikapcsolta a játékból. Az alapszakaszban 32 pontos átlagával az egész NBA legeredményesebb kosarasának bizonyuló irányító ugyan összehozott 39 pontot, de nem túl jó százalékkal – mezőnyből 13/28, triplából 6/15. De a legszörnyűbb a rengeteg eladott labda volt...

Az egész meccset meghatározta a Warriors pocsék kezdése. Percek alatt 22–9-re elhúzott a Memphis, és attól kezdve idegtépő üldözőversennyé alakult a meccs. Többször is felzárkózott a Golden State, de csak fél perccel a vége előtt tudta utolérni ellenfelét Andrew Wiggins kosarával (99–99). Ez is lett a rendes játékidő eredménye, de a hosszabbítás megint a Tennesse-ből érkezett vendégeké volt. Hiába ért el Green tripla-duplát (16 lepattanó, 10 gólpassz, 11 pont), a végén nyugodtabb és pontosabb volt az ellenfél. 

Ezzel kialakult a rájátszás mezőnye, az első körben a következő lesz a párosítás:

Kelet

Philadelphia 76ers–Washington Wizards, Brooklyn Nets–Boston Celtics, Milwaukee Bucks–Miami Heat, New York Knicks–Atlanta Hawks.

Nyugat

Utah Jazz–Memphis Grizzlies, Phoenix Suns–Los Angeles Lakers, Denver Nuggets–Portland Trailblazers, Los Angeles Clippers–Dallas Mavericks.

A rájátszás már szombat este, illetve éjjel elkezdődik az alábbi meccsekkel (magyar idő szerint):

20 óra: Miami–Milwaukee, 22:30 óra: Dallas–Clippers, 2:00 óra: Boston–Brooklyn, 4:30 óra: Portland–Denver.

Rovatok