Index Vakbarát Hírportál

Már Madridban is van Puskás Ferenc utca

2021. május 26., szerda 18:45 | aznap frissítve

Az Aranycsapat legendája nyolc idényen keresztül erősítette a Real Madridot, amelynek színeiben 367 tétmérkőzésen 383 gólt szerzett, emellett többek között öt spanyol bajnoki címig és három Bajnokcsapatok Európa-kupája-győzelemig (BEK) vezette a klubot.

Büszkék vagyunk Puskás Ferencre, a legismertebb magyarra, aki pályafutását a nehézségekkel és kihívásokkal teli történelmi időszakban tette rendkívül sikeressé

– mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kelet-madridi Vicálvaro kerületben tartott ünnepségen, ahol Szöllősi Györggyel, a Puskás-ügyek nagykövetével együtt leplezte le a Puskás Ferenc nevét viselő utcatáblát.

Szijjártó Péter beszélt arról is, hogy bár a legendás futballista 15 éve elhunyt, a mai napig emlékeznek rá világszerte, ami nem is véletlen, mert számos csúcsot állított fel, így például az 1960-as BEK-döntőben négy gólt szerzett az Eintracht Frankfurt ellen 7:3-ra megnyert találkozón, ami a mai napig egyedülálló.

Puskás Ferenc rajta van a címerünkön, a pólónkon, az egyenruhánkon, és mindig  szívünkben őrizzük. Nagy büszkeséggel tölt el minket, hogy ezentúl olyan utcánk is van, amely örökre emlékezetessé teszi Puskás Ferenc alakját

– mondta Emilio Butragueno, a madridiak nemzetközi igazgatója.

Rovatok