Index Vakbarát Hírportál

Nyerésre áll Ciprus ellen a válogatott

2021. június 4., péntek 21:20

2019 novembere óta először játszik hazai pályán a magyar labdarúgó-válogatott. A Szusza Ferenc Stadionban Ciprus ellen mérkőzik meg Marco Rossi együttese.  A magyar csapat a Gulácsi–Botka, Lang, Szalai A.,– Lovrencsics, Kleinheisler, Sigér, Schäfer, Holender – Hahn, Varga Kevin összeállítású kezdőcsapattal állt fel.

A ciprusi kezdő tizenegy: Mihail – Karo, Szotiriu, Joannu – Avraam, Kasztanosz, Artimatasz, Pszalitisz – Pittasz, Hrisztofi, Papulisz. 

A mérkőzést a szlovén Matej Jug vezeti. A találkozó egyperces gyászszünettel kezdődött, a májusban betegségben elhunyt Puhl Sándorra emlékeztek. A magyar csapat a korábban négy alkalommal a világ legjobb játékvezetőjének választott sípmester emlékére fekete gyászszalagban lépett pályára. 

Az első komolyabb helyzet a ciprusiak előtt adódott: Hrisztofi beadásáról Papulisz maradt le. Az első huszonöt percben a vendég csapat volt az aktívabb. A 34. percben Kleinheisler László elesett a tizenhatoson belül, de a ciprusi hátvéd nem szabálytalankodott vele szemben, így a játékvezető sípja néma maradt.

a 36. percben kleinheisler ugratta ki varga kevint, azonban beadását követően holender nem találta el a labdát, de ez így lett jó a középre üresen érkező schäfer andrásnak, aki 12 méterre a kaputól megszerezte A VEZETÉST. (1-0) 

A második félidőben ismét a ciprusiak játszanak veszélyesebben, a magyar kapuba beálló Dibusz Dénesnek többször mentenie kellett.

A 85. percben tizenegyest ítélt a játékvezető a magyar válogatottnak, de a büntetőt Nikolics Nemanja nem tudta értékesíteni.

(Borítókép: A gólszerző Schäfer András és csapattársa Varga Kevin a Magyarország - Ciprus barátságos labdarúgó-mérkőzésen Budapesten a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 4-én. Fotó: Illyés Tibor / MTI)

Rovatok