Index Vakbarát Hírportál

José Mourinho új csapatához csábítaná Sergio Ramost

2021. június 21., hétfő 13:55

José Mourinho kinevezése első napjától elkezdte építeni a jövő sikeres AS Romáját. Az 58 éves szakember Londonban töltött ideje nem volt túlságosan eredményes, Rómában újult erővel törne a csúcsra. Első igazolásai között korábbi játékosát, a szabadon igazolhatóvá vált Sergio Ramost csábítaná új csapatához.

Elsőként az olasz La Gazzetta dello Sport olasz sportnapilap számolt be a hírről, értesüléseik szerint José Mourinho személyesen, telefonon kereste meg volt csapatkapitányát, Sergio Ramost, hogy kövesse őt római kalandjában. A hír nem olyan meglepő, köztudott volt, hogy a portugál szakember elsők között vinné a kiváló spanyol védőt, amennyiben szabadon igazolhatóvá válik. 

Nos, múlt hét szerda óta a 180-szoros spanyol válogatott Sergio Ramos csapat nélküli, lejáró szerződését nem hosszabbította meg a Real Madrid, így 16 év után távozik a spanyol fővárosból. 

Az olasz sajtó értesülései alapján edző és volt játékosa között megtörtént a kapcsolatfelvétel, Mourinho célja, hogy egy rutinos védővel erősítse meg csapata védelmét. Az ügyletet az is segítheti, hogy a rómaiak védője, Chris Smalling elvágyódik az olasz fővárosból, többek között nyelvi problémák miatt se sikerült a beilleszkedése. Hírek szerint Smalling első számú kérője az angol Everton lehet.

Sergio Ramos és José Mourinho 3 év alatt Király-kupát, spanyol szuperkupát és 2012-ben spanyol bajnoki címet nyertek közösen.

A pozíció így nyitott, kérdés, elég lesz-e Mourinho személye arra, hogy rávegye korábbi játékosát a római kihívásra. Amennyiben a portugál szakember önmagában nem lenne elég, az is vonzó szempont lehet az olasz fővárosban, hogy a törvények alapján a külföldi játékosok 50%-os adómentességet élveznek a fizetésükből.  

(Borítókép: Getty Images) 

Rovatok