Index Vakbarát Hírportál

James Harden is ott lesz az olimpián

2021. június 22., kedd 13:30

Alakul az Egyesült Államok kosárcsapata az olimpiára, két újabb játékos csatlakozott ugyanis a válogatotthoz, ezzel a 12 fős keretből nyolc hely már foglalt.

Kevin Durantról (Brooklyn Nets), Draymond Greenről (Golden State Warriors), Bradley Bealről (Washington Wizards), Jayson Tatumről (Boston Celtics), Devin Bookerről (Phoenix Suns) és Damian Lillardről (Portland Trail Blazers) már eddig is lehetett tudni, hogy utaznak Tokióba, ám az egyébként sem gyenge névsorhoz még két nagyágyú csatlakozott: Bem Adebayo (Miami Heat) és James Harden (Brooklyn Nets).

A csapatban tehát még négy hely kiadó, ám hogy kik lesznek a befutók, egyelőre nem tudni, az viszont biztos, hogy LeBron James után Stephen Curry és Donovan Mitchell lemondta az olimpiai szereplést.

Az ESPN szerint a Los Angeles Clippers két játékosa, Paul George és Kawhi Leonard is esélyes, ahogy Chris Paul is (Phoenix Suns), ám mindhármójuk – és Devin Booker – esetében kérdéses, hogy meddig menetelnek az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásában.

A két csapat egymás ellen játszik a Nyugati főcsoport döntőjében, vagyis az egyik együttes érdekelve lesz a nagy döntőben, és ha az elhúzódik a hetedik mérkőzésig, csupán néhány nappal az olimpia rajtja előtt ér véget. A férfi kosárlabda első mérkőzéseit július 25-én rendezik a játékokon.

Rovatok