Index Vakbarát Hírportál

28 év után újra a döntő kapujában a Suns

2021. június 27., vasárnap 10:03

Nagy lépést tett a Phoenix Suns az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) nagydöntője felé, miután 84–80-ra legyőzte idegenben a Los Angeles Clipperst szombaton. A Suns ezzel már 3–1-re vezet a Nyugati főcsoport négy győzelemig tartó párharcában.

A két csapat által termelt 164 pont egyébként a mostani NBA-idényben a legkevesebb, igaz, nem meglepő, mivel a Suns 36 százalékkal dobott a mezőnyből – négy triplája volt sikeres –, míg a Clippers 32,5 százalékkal, és csupán öt hármast dobott be, holott az alapszakaszban Paul George-ék szerezték a legtöbbet.

Emellett a büntetők sem mentek igazán a csapatnak. Az utolsó 13 másodpercben Chris Paul hatból ötöt bedobott a Sunsnak, míg a Clippers nyolcból négyet tudott csak értékesíteni.

A találkozó legjobbja azonban kétségkívül Deandre Ayton volt, aki 19 ponttal, 22 lepattanóval – ebből kilenc támadó – és négy blokkal segítette győzelemhez a Phoenixet. A csapat legutóbb 1993-ban, vagyis 28 évvel ezelőtt jutott be az NBA nagydöntőjébe, amelytől immár csak egyetlen lépésre van.

Eredmény, rájátszás, főcsoportdöntő
Nyugati főcsoport
Los Angeles Clippers (4. helyen kiemelt)–Phoenix Suns (2.) 80–84
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–3

Rovatok