Index Vakbarát Hírportál

Gulácsiékhoz portugál válogatott csatár igazol

2021. június 29., kedd 18:58

A Bild német napilap elsőként jelentette a hírt, hogy megállapodás történt André Silva és az RB Leipzig között, a portugál válogatott támadó a következő szezontól Gulácsi Péterék csapattársa lesz. A hírek 25 millió euró körüli vételárról szólnak.

Frankfurtból Lipcsébe teszi át a székhelyét a következő szezontól André Silva – jelentette kedd délután a német Bild.

A portugál válogatott támadó rendkívül eredményes szezont futott idén, 32 mérkőzésen lépett pályára a Bundesligában és 28 gólt szerzett.

A 25 éves támadó iránt nagyon megnőtt ennek köszönhetően a kereslet, a Transfermarkt.de oldal 45 millió euróra becsüli az értékét. Valószínűsíthető volt, hogy az Eintrachtnak nehéz dolga lesz megtartani a portugál gólvágót. 

A német napilap szerint az üzlet már meg is köttetett, napokon belül hivatalosan is bejelentik, André Silva az RB Leipzig játékosa lesz a 2021–2022-es szezontól. Így a Gulácsi Péter, Willi Orbán, Szoboszlai Dominik magyar triót foglalkoztató német csapat egy újabb fegyverrel erősül a következő szezon előtt. André Silva vételára a hírek szerint 23 millió euró lehet további bónuszokkal kiegészítve. 

A német labdarúgó bajnokság augusztus 13-án rajtol. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok