Index Vakbarát Hírportál

70 millió euróért igazolt jobbhátvédet a PSG

2021. július 6., kedd 19:05

A Paris Saint-Germain szerződtette Achraf Hakimit – jelentette be a klub a honlapján.

A madridi születésű, de 36-szoros marokkói válogatott jobbhátvéd ötéves szerződést írt alá a párizsi klubbal, amely a csalódást keltő második helyen végzett a francia bajnokság legutóbbi idényében.

Büszkeséggel tölt el az átigazolás. Spanyolország, Németország és Olaszország után most a Paris Saint-Germain kínált lehetőséget arra, hogy új bajnokságot fedezzek fel, egyúttal a világ egyik legnagyobb klubjában szerepeljek. Alig várom, hogy találkozzam az új csapattársaimmal, a szurkolókkal, és megtapasztaljam azt a hihetetlen élményt, amelyet a Parc des Princes, a klub stadionja nyújt

– mondta Hakimi, aki 2006-ban, hétévesen került a Real Madridhoz, majd később, a 2017–2018-as idényben tagja volt a Bajnokok Ligáját és klubvilágbajnokságot nyerő csapatnak.

A 22 éves futballista két szezont töltött a Borussia Dortmundnál kölcsönben, majd az Internazionale szerződtette 2020-ban, amely klubbal rögtön bajnokságot is nyert Olaszországban.

Az átigazolási ügyekben jártas Fabrizio Romano szerint a PSG 60 millió eurót fizetett a futballistáért az Internek, ám az összeg tovább emelkedhet 11 millió euróval, vagyis összesen akár 71 millió eurós – 25,1 milliárd forintos – is lehet Hakimi vételára.

Romano úgy tudja, hogy a PSG még a héten bejelentheti további két klasszis érkezését is. Sergio Ramos és Gianluigi Donnarumma is ingyen érkezhet a francia klubhoz, miután a két játékos szerződése lejárt a Real Madridnál és az AC Milannal.

Rovatok