Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Sergio Ramos Párizsban folytatja!

2021. július 8., csütörtök 11:56

A Paris Saint-Germain hivatalos Twitter-oldalán bejelentette, a francia fővárosban folytatja pályafutását Sergio Ramos.

A Real Madrid június közepén közleményben adta hírül, spanyol válogatott védőjük 16 év után távozik a klubtól. Sergio Ramos szerződése június 30-án járt le a madridi csapatnál, a kontraktus meghosszabbítására azonban a klub nem volt nyitott, így ingyen távozhatott legnagyobb sikerei helyszínéről.

Sergio Ramos 2005-ben igazolt anyaegyesületétől, a Sevillától a Real Madridba. Madridi pályafutása során négyszer ünnepelt Bajnokok Ligája-győzelmet, és öt alkalommal spanyol bajnoki címet nyert. 

A rutinos védőnek rengeteg kérője akadt, többek között José Mourinho is újdonsült csapatába, Rómába csábította volna. A Paris Saint-Germain az első perctől komoly favoritnak számított, több sajtóinformáció szerint a csapat és a játékos között a megállapodás már hetekkel ezelőtt megtörtént. A héten már olyan hírek láttak napvilágot, hogy Ramos megérkezett Párizsba, a napokban az orvosi vizsgálatok után aláírhat új csapatához. Csütörtök délelőtt a pletykákból hivatalos bejelentés lett, a Paris Saint-Germain Twitter-oldalán tájékoztatta rajongóit, a madridi klubikon Párizsban folytatja a következő szezontól. 

A kilencszeres francia bajnok csapat komoly erősítésekbe kezdett a nyáron, 70 millió euróért cserébe igazolta le Asraf Hakimit. Ingyen érkezett a francia fővárosba Georginio Wijnaldum a Liverpooltól, továbbá a jelenleg Eb-döntőre készülő Gianluigi Donnarumma szerződtetése is napokon belül hivatalos lehet. A három játékos értéke meghaladja a 100 millió eurót.

A párizsi klub Sergio Ramos pályafutásának harmadik csapata lesz, szerződése 2023 nyaráig érvényes. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok