Index Vakbarát Hírportál

Koronavírus gyanúja miatt elmarad az amerikaiak kosármeccse

2021. július 16., péntek 07:17

A koronavírus-járvány miatt bevezetett egészségügyi és biztonsági protokoll miatt elmarad az Egyesült Államok kosárlabdacsapatának Ausztrália elleni felkészülési mérkőzése, amelyet július 16-án, péntek este rendeztek volna meg Las Vegasban – írja az nba.com.

A találkozó eltörléséről azok után döntöttek, hogy kiderült, Bradley Beal, a Washington Wizards sztárja kihagyja az olimpiát – szintén – az egészségügyi és biztonsági protokoll miatt. Bár Jerami Grantet, a Detroit Pistons játékosát is a protokoll alá helyezték biztonsági okokból, az ő olimpiai részvételére van esély.

Bradley kétségkívül óriási veszteség. Nagyon jól játszott, megértett mindent, és remekül illett a csapatba

– mondta Gregg Popovich, a válogatott edzője.

Hogy mekkora érvágást jelent Beal kiesése, jól mutatja, hogy 31.3 pontjával Stephen Curry mögött ő volt az NBA alapszakaszának második legponterősebb játékosa az elmúlt idényben.

Az amerikaiak még nem döntötték el, kivel pótolják Bealt, de Popovich már jelezte, hogy képtelenség lesz olyan dobógépet találni, mint a Wizards játékosa.

Ez jelentős probléma a válogatottnak, amely eddig is rengeteg kritikát kapott, miután az első két felkészülési mérkőzését elvesztette Nigéria és Ausztrália ellen. A csapat legközelebb Spanyolország ellen játszik vasárnap, majd elindul Tokióba, ahol először július 25-én lép pályára Franciaország ellen.

(Borítókép: Ned Dishman / Getty Images)

Rovatok