Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai és Orbán a Bundesliga-forduló álomtizenegyében

2021. augusztus 24., kedd 06:39

Kijut az egyéni elismerésekből a magyar játékosoknak a Bundesligában. A második forduló legjobbjának Szoboszlai Dominiket, a Lipcse kezdőcsapatában két góllal bemutatkozó klasszisát választotta meg a Bundesliga.de honlap, amikor pedig összeállította a forduló tizenegyét, még egy honfitársunk, Willi Orbán is bekerült.

Hradecky (Leverkusen) – Gvardiol (RB Leipzig), Kotchap (Bochum), Willi Orbán (Rb leipzig), Bakker (leverkusen) – Nkunku (RB Leipzig), Szoboszlai Dominik (RB Leipzig), Holtmann (Bochum) – Gnabry (Bayern), Lewandowski (Bayern), Forsberg (RB Leipzig).

Jó kis csapat, nem?

Nos, a Bundesliga.de mértékadó honlap szerint ez a német labdarúgó bajnokság második fordulójának álomtizenegye, amelybe két magyar játékos is bekerült: a második kör legjobbjának megválasztott, a VfB Stuttgart ellen két góljával jeleskedő Szoboszlai Dominik mellett a védelem tengelyében hibátlan teljesítményt nyújtó Willi Orbán.

Figyelemre méltó, hogy a lipcsei csapatot öten képviselik: honfitársaink mellett a jobbhátvéd Josko Gvardiol, a támadó középpályás Christopher Nkunku és a csatár Emil Forsberg.

A honlap szakírója Orbán esetében kiemeli, hogy négy kapura lövése volt – egyetlen védő sem volt ennyire aktív a második fordulóban –, Szoboszlairól pedig azt írják, hogy „két pompás góljával a győzelem útjára tette csapatát, négy kapura lövése mellett négy lövéselőkészítő passza is volt”.

Azért Robert Lewandowskival, a világ egyik legjobb csatárával egy csapatba kerülni nem akármilyen elismerés.

Rovatok