Index Vakbarát Hírportál

Elütötték Lubics Szilvia hosszútávfutót verseny közben

2021. szeptember 4., szombat 19:38

Elütötték Lubics Szilvia hosszútávfutót a Balatonon a PreVital Szőlőskör futóversenyen – írja a kilencszeres magyar bajnok, kétszeres Ultrabalaton-győztes a Facebook-oldalán.

Az 50 kilométeres táv 35. kilométerénél tartott Balatonakali után, amikor ütést érzett a csípőjén, majd a levegőbe repült, az esésnél pedig beverte a fejét.

Hirtelen nem tudtam megmozdulni sem, el kellett telnie pár másodpercnek, mire felfogtam, mi történt. A futótársaim azonnal a segítségemre siettek, köztük egészségügyi szakemberek is

– írja a futó, aki az első sokk után valamelyest megnyugodott, ám a mentőautóban fekve rátört a sírás, amikor a gyermekeire gondolt, mert akár nagyobb baj is történhetett volna.

A kórházban kivizsgálták, ahonnan már kiengedték, néhány zúzódással és kisebb fejsérüléssel „megúszta” a balesetet, a helyzethez képest jól van.

Egy oda-vissza szakaszon, ahol az út mindkét oldalán voltak versenyzők, a jobb oldalon futott a szabályoknak megfelelően, a szakasz belátható volt, valamint több tábla is jelezte az autósoknak, hogy verseny zajlik, így fokozottan legyenek óvatosak.

Miután volt »szerencsém« látni és meghallgatni az autó vezetőjét, ha lehet egy naiv kérésem: senki ne üljön a volán mögé úgy, hogy totálisan alkalmatlan az autóvezetésre, mert egy pillanat alatt zúzhatja porrá bárki életét

– írja Lubics Szilvia.

Rovatok