Index Vakbarát Hírportál

Szalai Ádám koronavírusos, elhagyja a válogatott edzőtáborát

2021. szeptember 4., szombat 11:34

Szalai Ádám, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya koronavírusos, ezért nem léphet pályára vasárnap az Albánia, illetve szerdán az Andorra elleni világbajnoki selejtezőn.

A magyar szövetség szombaton a közösségi oldalán jelentette be, hogy pozitív lett a német élvonalbeli FSV Mainz 05 csatárának PCR-tesztje. 

Szalai Ádámot azonnal elkülönítették, és hamarosan elhagyja a válogatott edzőtáborát. Egy stábtag tesztelését érvénytelen eredmény miatt ma reggel megismételték. Nem sokkal később az MLSZ újabb Twitter-bejegyzésben közölte, hogy a válogatott social media managerének PCR-tesztje is pozitív lett, így őt is azonnal izolálta az orvosi stáb, és ő sem utazik el a csapattal Albániába.

A válogatott 33 éves csapatkapitánya eddig 75-szer léphetett pályára a nemzeti együttesben, amelyben eddig 24 alkalommal volt eredményes.

A magyar csapat a selejtezőket a lengyelek elleni 3–3-as döntetlennel kezdte, majd San Marino (3–0) és Andorra (4–1) vendégeként is három góllal állt, mielőtt itthon 4–0-s vereséget szenvedett volna az Eb-döntős angol válogatottól.

A csoportot a 12 pontos „háromoroszlánosok” vezetik négy fordulót követően, mögöttük a hozzánk hasonlóan hétpontos, a jobb gólkülönbség miatt elérőbb álló lengyelek állnak a pótselejtezőt érő második helyen.

A mieink a négy meccs után hatpontos Albánia vendégeként lépnek pályára vasárnap, majd szerdán a San Marino legyőzésével hárompontos Andorrát fogadják a Puskás Arénában.

Szalai Ádám a selejtezősorozatban eddig kétszer volt eredményes, A CSOPORTBAN csupán Robert Lewandowski (4) és Harry Kane (3) áll nála jobban.

Rovatok