Index Vakbarát Hírportál

Michael Schumacher felesége elárulta, milyen állapotban van a hétszeres világbajnok

2021. szeptember 8., szerda 21:51

Michael Schumacher, a hétszeres Formula–1-es világbajnok 2013 decemberében szenvedett súlyos síbalesetet. A szurkolók azóta csak találgatnak a legendás versenyző állapotát illetően.

Felesége, Corinna Schumacher régóta hallgatott a férje állapotáról, most azonban megtörte a csendet, és egy Netflix-sorozat keretében beszélt a legendás versenyzőről. A pilóta sokáig válságos állapotban volt, de azóta szerencsére javult az állapota.

A Netflix július végén jelentette be, hogy a Schumacher dokusorozat szeptember 15-én debütál a platformon. 

Sosem hibáztattam Istent a történtekért. Egyszerűen balszerencse volt. Nem is lehet ennél nagyobb balszerencséd az életben. Mindennap hiányzik Michael. De Michael itt van, másképp egy kicsit, de itt van. Mindennap megmutatja nekünk, mennyire erős. Mindig megúsztuk biztonságban a versenyeit, ezért mindig is biztos voltam benne, hogy van egy őrangyala. Nem tudom, hogy ez csak egy védőfal volt, amelyet maga állított fel, vagy mert voltunk annyira naivak, hogy elhittük, vele semmiféle balszerencse nem történhet

– idézi a Bild Corinna Schumachert.

Az 52 éves Schumacher a balesete óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, melyre valószínűleg a jövőben sem lesz túl sok esély.

Jean Todt, a Ferrari korábbi csapatfőnöke, a Nemzetközi Automobil-szövetség (FIA) jelenlegi elnöke májusban a Frankfurter Allgemeine Zeitungnak adott interjújában többek között arról is beszélt, hogy milyen a mostani kapcsolata Michael Schumacherrel.

A sportvezető akkor úgy nyilatkozott, hogy a baleset fogyatékossághoz vezetett, a család pedig folyamatosan küzd a fejlődés érdekében. Ennél többet Todt sem akart mondani, azonban annyit még elárult, hogy havonta kétszer is találkoznak, néha régi futamokat néznek együtt. 

Rovatok