Index Vakbarát Hírportál

Olimpiai bajnokokkal tér vissza A Nagy Sportágválasztó

2021. szeptember 9., csütörtök 15:02

2021. szeptember 10-11-én ismét tárt kapukkal várja a sport és zene iránt érdeklődő gyerekeket és családjaikat a Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó.

A hagyományos, évente megrendezett kőbányai sport és szabadidős rendezvény két év után tér vissza, mivel tavaly a koronavírus járvány miatt elmaradt az esemény. Az egész országban népszerű Nagy Sportágválasztó ezúttal is a Merkapt Sportközpontban kerül megrendezésre, olimpiai bajnokok társaságában.

A rendkívül sikeres tokiói olimpiai szereplés után számos olimpikonnal futhatnak össze a vendégek a helyszínen.

A szervezők célja, hogy minél több olimpiai bajnokot, dobogós vagy pontszerző helyen végzett magyar sportolót, a magyar küldöttség minél több tagját a rendezvényre csábítsák

, hiszen elmondásuk szerint, nincs is annál nagyobb motiváció, inspiráció, mikor a jövő nemzedéke igazi példaképekkel, bajnokokkal, élsportolókkal találkozhat.

A korábbi évekhez hasonlóan, a sportági helyszíneken minden sportágat szakképzett edzők segítségével lehet kipróbálni, valamint a Zeneligetben is profi oktatók várják a hangszerek iránt érdeklődőket.

Az eseményre kilátogatók többek között olyan különleges sportágakkal is megismerkedhetnek, mint az airsoft, a capoeira vagy a zumba. A Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztóra szeptember 10-11-én (péntek-szombat) kerül sor a Merkapt Sportközpontban (Budapest, X. kerület, Maglódi út 12/a), 9:00 és 17:00 óra között.

Az eseményre a belépés díjtalan, de előzetes regisztrációhoz kötött. A Rendezvény területére kizárólag Védettségi igazolvánnyal lehet belépni.

A regisztrációt ezen a linken lehet elvégezni.

(Borítókép: sportagvalaszto.hu)

Rovatok