Index Vakbarát Hírportál

Tótka Sándor: Rájöttem, hogy nem elég, ha csak az edzéseket csinálom

2021. szeptember 10., péntek 15:33

A nyári szünet után visszatér az Index Sportcast, új évadunk első adásának vendége pedig Tokió olimpiai bajnoka, Tótka Sándor volt. A kajakozóval beszélgettünk többek között arról, hogy változtatta meg az életét ötkarikás győzelme, mi volt karrierjének fordulópontja, valamint szót ejtettünk tudatos életmódjáról is.

A tokiói olimpián K–1 200 méteren aranyérmes Tótka Sándor elmondta: győzelme gyökeresen megváltoztatta az életét, rengeteg felkérést és interjúmegkeresést kap, de ezeknek örömmel tesz eleget. Kérdésünkre felevenítette a 2016-os riói történteket is.

Balatonon voltam, amikor csörgött a telefon, hogy mennem kéne edzeni, mert megyek az olimpiára. Akkor már magamban pedig elengedtem az egészet, kezdtem feldolgozni, hogy lemaradtam. Egy kéthetes felkészülés után vágtunk neki, ajándékként fogtam fel az egészet. A párossal negyedikek lettünk, ami nagyon jó eredmény, de azt mondják, ha tudtunk volna többet készülni, a dobogó is meglett volna. Utólag azonban úgy gondolkodom, egy olimpiai negyedik hely kiváló motiváció

– emlékezett vissza Tótka Sándor.

Az Index Sportcastben Tótka Sándorral beszélgettünk még többek között

Az Index Sportcast elérhető az iTuneson és a Spotifyon is, a korábbi adásokat ide kattintva hallgathatja vissza.

(Borítókép: Tótka Sándor volt az Index Sportcast vendége. Fotó: Kaszás Tamás / Index)

Rovatok