Index Vakbarát Hírportál

Bocsánatot kértek a rendezők, amiért rosszul állapították meg a maratoni távot

2021. szeptember 13., hétfő 15:08

Elnézést kértek a brightoni maraton rendezők, miután az előírtnál hosszabb távot jelöltek ki a vasárnapi versenyre – írja a Sky News.

A maratoni futás 42 195 méter lenne, ám a szervezőknek nem sikerült a célegyenest a megfelelő helyre tenni a város mólójánál, és így 568 méterrel hosszabb lett a táv, amelyet a nagyjából 7500 futónak teljesítenie kellett.

Szeretnénk elnézést kérni a maraton résztvevőitől, hogy a pálya 568 méterrel hosszabb lett. Csalódottak vagyunk, de reméljük, nem rontott az élményen, és így is fantasztikus volt a futók számára, hogy tizennyolc hónap után megrendeztük az eseményt

– sajnálkoztak a szervezők.

A befutó szempontjából sem volt mindegy a táv, Neil McClements – aki végül 2:33.44 óra alatt teljesítette a versenyt – ugyanis 200 méterrel a cél előtt előzte meg az addig élen álló Olli Garrod-t, aki jelezte, elszomorítja a hiba, de hozzátette, előfordulhat ilyesmi, ám már futás közben érezte – ahogy többen is –, hogy valami nem stimmel a távolsággal.

A brightoni eset nem ez az első ilyen jellegű hiba, legutóbb 2015-ben fordul elő hasonló, akkor 146 méterrel rövidebbre mérték a távot.

Rovatok