Index Vakbarát Hírportál

Minden eddiginél különlegesebb lesz az idei Világsakkfesztivál

2021. szeptember 30., csütörtök 14:58

Első alkalommal rendezik meg hibrid formában a Polgár Judit Világsakkfesztivált, az október 9-i esemény egyrészt a Magyar Nemzeti Galériában, másfelől két csatornán keresztül az online térben zajlik majd, a középpontjában pedig a sakk és az oktatás kapcsolata áll.

A csütörtöki sajtótájékoztatón Polgár Judit mellett Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője is részt vett.

Polgár Judit kiemelte, nagyon különleges esemény lesz a hetedszerre megrendezésre kerülő esemény, amely offline és online formában is működik majd.

Fogarasi Norbert elmondta, amikor három évvel ezelőtt Polgár Judittal megállapodtak, hosszú távú partnerségre törekedtek, így első körben ötéves együttműködésben egyeztek meg.

Tavaly volt 85 éves a cég, ennek apropóján egy globális sakkversenyt szerveztünk 85 résztvevővel a vállalat keretein belül. Idén is megszerveztük az eseményt, immár tizedik alkalommal, több mint 400 résztvevővel. A versenyt több fordulón keresztül bonyolítjuk le, a döntőt október 8-án, a Világsakkfesztivál előtti napon rendezzük meg az esemény keretein belül.

Polgár Judit, minden idők legsikeresebb női sakkozója úgy nyilatkozott, az idei fesztivál középpontjában a kreativitáson és az innováción túl központi téma lesz, hogy a hölgyek és a fiatalok körében is népszerűsítsék a játékot. 

Az esemény kulcsfontosságú része, hogy nemzetközi oktatási konferenciát is rendezünk. Ez már régi álmom volt. Tíz éve benne vagyok az oktatásban, a csapatommal saját módszereket dolgoztunk ki. Alig van ország, ahol ne lenne sikeres sakkal kapcsolatos program bevezetve az oktatásba

– fogalmazott Polgár Judit, aki elárulta , több országból csatlakoznak majd előadók a háromórás konferenciához.

A Polgár Judit Világsakkfesztivál keretében október 9-én 10 órától színes programokkal várják a szervezők a szellemi sport iránt érdeklődőket, köztük a fiatalokat a Magyar Nemzeti Galériába, a résztvevők többek között szimultán is játszhatnak Polgár Judit, valamint Almási Zoltán ellen.

Rovatok