Index Vakbarát Hírportál

Az ELTE-n köszöntötték az egyetem tokiói olimpikonjait

2021. október 7., csütörtök 14:04

Ünnepélyes fogadást rendeztek csütörtök délelőtt az Eötvös Loránd Tudományegyetem olimpikonjai részére. A jogi kar dísztermében rendezett eseményen az ELTE tokiói képviselőit köszöntötték, név szerint a paralimpiai bajnok úszót, Illés Fannit, az ezüstérmes párbajtőrözőt, Siklósi Gergelyt, a bronzérmes vízilabdázót, Leimeter Dórát, a negyedik helyezett úszót, Kapás Boglárkát, valamint a 20. helyezett gyaloglót, Venyercsán Bencét.

A sportolókat először Dr. Borhy László rektor köszöntötte, aki elmondta, az ELTE hallgatói 2 aranyérmet, 1 ezüstöt, 2 bronzot és 2 negyedik helyet szereztek a japán fővárosban. 

Megjegyezte, hogy a sportolók egyben példaképek is, akik nemcsak a mostani, de a jövő generációi számára is inspirációt jelentenek.

Dr. Scheuer Gyula kancellár úgy fogalmazott, hogy az élsport az emberi csúcsteljesítmény legtisztább mérhető formája, nemcsak testileg, de szellemileg és mentálisan is. Kiemelte a sport szerepét mint örömforrás és stresszoldó eszköz, valamint azt is hozzátette, hogy az egyetem mindent megtesz a hallgatók és a dolgozók sportolási lehetőségének biztosításáért, de még mindig sok a tennivaló ebben a tekintetben. 

A fogadáson azt is elárulták a vezetők, hogy az ELTE kettős karrierprogramot biztosít az élsportolók számára, akik egyéni tan- és vizsgarend szerint tanulhatnak, hiszen az élsportra alkalmas kor éppen egybeesik a felsőoktatásban résztvevőkével. A beszédek után az olimpikonok ezüst emlékérmet, valamint kiváló sportolói oklevelet vettek át.

Az eseményen Szilágyi Áront, Gyurátz Rékát és Halász Bencét is méltatták, akik azonban nem tudtak személyesen megjelenni az ünnepségen.

Rovatok