Index Vakbarát Hírportál

Kitiltották a Blikk munkatársait az Újpest FC stadionjából

2021. október 8., péntek 09:41

Az Újpest FC úgy döntött, hogy határozatlan ideig kitiltja a Blikk munkatársait a stadionjából.

Azt tapasztaltuk, nincs szüksége a Blikk újságíróinak személyes kapcsolatra, interjúra a játékosokkal vagy a klubbal, ezért az Újpest FC a mai naptól bizonytalan ideig a Blikk munkatársai részére nem ad interjút, a hazai mérkőzéseken pedig nem engedélyezi az újságírók és fotósok jelenlétét

– ez áll abban a levélben, amelyet a Blikk kapott a klubtól. A lap szerint ez azért történt, mert a tulajdonos,  Roderick Duchatelet kifogásolta azt a cikket, amelyet az Újpest FTC elleni 3-1 -es vereségéről írtak. A cikkben kritizálták a mali származású Abdoulaye Diabyt, aki a meccs 14. percében kiállíttatta magát, és felvetették, hogy valóban szükség van-e ilyen légiósokra, akik aztán „elveszik a magyar fiatalok elől a helyet”.

A Blikk szerint az Újpest FC sajtósa az újságíró véleményébe nem tudott belekötni, de egy tárgybeli tévedést találtak. Ez utóbbi adat viszont még a klub honlapján is így szerepel a lap szerint. Az újságírók kitiltásával kapcsolatban Kardos József volt válogatott labdarúgó, az Újpest korábbi bajnok és kupagyőztes játékosa is megszólalt.

Voltam újságíró is, van tapasztalatom, állíthatom, nem lehet, nem szabad kitiltani lapot a stadionból. Mit várnak? Hogyan lehetne dicsérni a lélektelen játék és az utolsó hely után?

– fogalmazott. 

Rovatok