Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid kapusa állítja, az UEFA-nak kizárólag a pénz a fontos

2021. október 12., kedd 10:03

Elégedetlenségét fejezte ki a belga válogatott és a Real Madrid kapusa, miután bronzmérkőzést volt kénytelen játszani válogatottjával a Nemzetek Ligája hétvégi négyes döntőjében. Thibaut Courtois szerint az UEFA-nak mindennél fontosabb a pénz, ezért kellett bronzmérkőzést játszaniuk a másik elődöntő vesztesével, Olaszországgal. 

Ez a meccs kizárólag a pénzről szólt, ezt őszintén ki kell mondanunk. Csak azért kell futballoznunk, mert az UEFA még több pénzt, még több bevételt és még több mérkőzést akar sugározni a TV-ben. Természetesen egy erős ellenfél ellen, jó mérkőzést játszottunk, de teljesen más felállásban álltak fel a csapatok, mint a legerősebb összeállításuk. Az UEFA elítéli azokat a csapatokat, akik önálló Szuperligát terveznek alakítani, de ők a játékosaikkal sem foglalkoznak, kizárólag a saját zsebüket tartják szem előtt 

– fejtette ki véleményét a belgák kapusa a Sky Sportsnak adott interjújában. 

Courtois hozzátette, hogy elképesztő mennyiségű meccset játszanak a legmagasabb színvonalon, és senkit nem érdekel, hogy megsérülnek-e a leterheltségtől vagy sem. 

Azt hallom a médiában, hogy minden évben akarnak Európa-bajnokságot és Világbajnokságot rendezni. Mégis mikor lesz akkor idő, hogy pihenhessünk? Soha. A történet vége az lesz, hogy egyre több sérülés lesz a topjátékosok között. Úgy kezelnek minket, mintha robotok lennénk

– folytatta Courtois. 

Az UEFA reagált a belga kapus véleményére, a labdarúgó-szervezet álláspontja szerint a bronzmérkőzéssel nem bővítették a mérkőzések számát, mivel a nemzetközi válogatott-szünet alatt a többi együttes is kettő mérkőzést játszik a világbajnoki-selejtezőkön. 

A Nemzetek Ligája-bronzmérkőzését Olaszország nyerte, míg a finálét Franciaország nyerte egy erősen vitatott győztes gólnak köszönhetően. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok