Index Vakbarát Hírportál

Hat hónap börtönre ítélték a Bayern München világbajnok játékosát

2021. október 13., szerda 20:27

Hat hónap börtönbüntetésre ítélték Lucas Hernándezt, a Bayern München és a francia válogatott védőjét – írja a BBC.

A 25 éves világsztár védő azért kapott börtönbüntetést, 

mert megszegett egy távoltartási végzést. 

Ezt még 2017 februárjában rendelték el fél évre, miután tettlegességig fajult egy vita közte és barátnője, Amelia Ossa Llorente közt. A barátnőjét az incidens után kisebb sérülésekkel kórházba kellett szállítani. Hernández akkor még az Atlético Madrid játékosa volt.

Az eset után Hernándezt és barátnőjét egyaránt 31 napnyi közmunkára ítélték, ők maguk pedig kibékültek és együtt maradtak. Olyannyira, hogy hamarosan össze is házasodtak, 

és a nászútról együtt tértek vissza Spanyolországba 2017 júniusában. 

A madridi Barajas reptéren azonban kiszúrták őket a hatóságok. Hernández ugyanis még amellett is törvényszegést követett el, hogy rendezték a konfliktust a barátnőjével.

A mostani ítélet fényében Hernándeznek kedden kell megjelennie a madridi bíróságon, azután pedig 10 napja lesz arra, hogy börtönbe vonuljon. Azt is megválaszthatja majd, hogy melyik börtönben szeretné letölteni büntetését. Az ítélet azonban egyelőre még nem jogerős,

a focista jogászai fellebbeztek az ítélet ellen.

Lucas Hernández tagja volt a 2018-ban világbajnoki címet nyerő francia válogatottnak. A csapat vasárnap a Nemzetek Ligája döntőjében aratott sikert a spanyolok ellen.

(Borítókép: Lucas Hernández 2020. június 20-án. Fotó: Alexander Hassenstein / Getty Images)

Rovatok