Index Vakbarát Hírportál

Van olyan szurkoló, akire már lesújtott az MLSZ szigora

2021. október 14., csütörtök 14:58

Ahogy arról korábban az Index is beszámolt, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) még szeptemberben sújtotta két mérkőzésre szóló zárt kapus büntetéssel a Magyar Labdarúgó-szövetséget (MLSZ).

A nemzetközi szervezet azért szankcionált, mert az Anglia elleni hazai, Puskás Arénában rendezett világbajnoki selejtezőn rasszista megnyilvánulásokat tapasztalt egyes szurkolóktól, továbbá egy 200 ezer frankos büntetést is kiszabott az MLSZ-re. 

A magyar szövetség azt közölte, hogy az érintett szurkolók kitiltásra számíthatnak. A 24.hu az előzmények fényében megkereste a magyar szövetséget, hogy megtudja, hol is tart az ügy. 

Azok a rendbontók, akiket a biztonsági szolgálat a helyszínen azonosított, a sporttörvény rendelkezései alapján, a sportrendezvények látogatásától két évre kizárásra kerültek. Azon rendbontók esetében, ahol a helyszíni azonosítás nem volt megoldható, feljelentésre és hatósági eljárás lefolytatására volt szükség, a rendőrség több forrásból beszerzett bizonyítékok alapján folytatja a nyomozást

– válaszolt a lapnak Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. 

Az MLSZ korábban már jelezte: ha jogerőre emelkedik a FIFA fegyelmi döntése, akkor a szövetség polgári peres eljárásban bizonyítottan a rendbontókra hárítja a pénzbüntetést. Az egyik zárt kapus mérkőzést már letöltötte a magyar válogatott, az Albánia ellen 1–0-ra elveszített vb-selejtezőn ugyanis nem lehettek jelen a szurkolók.

A második zárt kapus mérkőzésre vonatkozó ítéletet két évre felfüggesztették. 

Mint ismert, a magyar csapat kedd este  bravúros döntetlent ért el a Wembley-ben,  de a lelátón is zajlottak az események, ugyanis  a vendég szurkolók összecsapásba keveredtek a helyi rendfenntartó erőkkel. 

Rovatok