Index Vakbarát Hírportál

Cassano megint belevágta a kést Cristiano Ronaldóba

2021. október 19., kedd 15:34

Antonio Cassano a futballvilág egyik legkülönösebb figurája. Tehetségét senki sem vitatta, de viselkedése hagyott kívánnivalót maga után. A Real Madrid korábbi csatára manapság, 39 évesen is képes a hírekbe kerülni, most például Christian Vieri rádióműsorában jelentette ki: Cristiano Ronaldo nemhogy a történelem legjobb futballistája lenne, de nincs az első öt között sem.

A történelem legjobb futballistája? Ugyan már! Még az első ötben sincs. Ha a képességeket, a tudást nézzük, szóba sem kerülhet. Számomra a valaha volt legjobb öt labdarúgó Lionel Messi, Diego Armando Maradona, Pelé, Johan Cruyff és Ronaldo, a Fenomén. De még utánuk is olyan zsenik következnek, mint Alfredo Di Stéfano vagy Marco van Basten.

Cassano mindezt korábbi válogatottbeli csatártársa, Christian Vieri műsorában, a Bobo Tv-ben jelentette ki, amikor szóba került, hogy Cristiano Ronaldo ügynöke, Jorge Mendes elkezdett kampányolni védence mellett a 2021-es Aranylabda elnyerése érdekében, és arról beszélt, hogy C. Ronaldo a történelem legjobb futballistája. 

Úgy tűnik, Ronaldo – aki gyakorlatilag Cassanót váltotta a Real Madridnál, amikor 2008-ban elküldték onnan nem éppen példaszerű életvitele és jelentős túlsúlya miatt – nem tartozik a szókimondó olasz kedvencei közé. Jó fél évvel ezelőtt egyszer már nekiment a Corriere dello Sport hasábjain a portugálnak, akit szerinte nem kellett volna leigazolnia a Juventusnak három éve

Ronaldo szerződtetése hiba volt – jelentette ki. – Vele nem lett jobb a Juventus, sőt. A portugált azért szerződtették, hogy a Juve elnyerje a Bajnokok Ligája trófeáját, de erre esélye sem volt. Ronaldo ontja a gólokat, még a földön ülve is képes betalálni, de ennyi. Nem illett bele Pirlo játékrendszerébe. Andrea intenzív futballt akart játszatni a Juvéval, kemény letámadással, sok mozgással, de Ronaldo ebben nem vett részt. 

Még 2020-ban, a Sky Sportson is megnyilvánult az olasz.

Cristiano Ronaldo mesterséges képződmény – fogalmazott a 39-szeres olasz válogatott játékos. – Folyton láthatjátok a közösségi hálón, ahogy csinálja a hasizomgyakorlatokat a fiaival, állandóan a középpontban van, sokkal többet beszélnek róla, mint Messiről. De a futball nem erről szól. Az ő tudása mesterséges tudás. Messié egészen más. Ő olyan, mint Federer, Jordan, Maradona. Valami olyasmi, olyan tünemény, akihez foghatót soha többé nem fogunk látni. Az ő tehetsége a természet ajándéka. Ronaldót csak a gólszerzés érdekli, a többivel nem törődik. Messi az egész csapatot jobbá teszi maga körül. Óriási különbség. Ő az én bálványom.

Ezt mondta Cassano Ronaldóról, akit most már a Manchester United szurkolói is kikezdtek a Leicestertől elszenvedett 4–2-es vereség után. A portugál erős kezdése – hat meccsen öt gól – után eltűnt az utóbbi három mérkőzésen az Everton, az Aston Villa és a Leicester ellen, szeptember 29. óta nem talált kapuba. 

Ronaldo sok problémát okoz és keveset old meg – írta az egyik kommentelő. – Ha így folytatja, nem lepne meg, ha januárban eladnánk. Többet kéne adnia magából, vagy hátra kellene lépnie, hogy másoknak is helyet adjon. 

Mások a korát vetették a szemére.

Hamarosan 37 éves lesz. Még tud gólt rúgni, de mi mással járul hozzá ahhoz, hogy meccseket nyerjünk? 

Így múlik el a világ dicsősége?

(Borítókép: Cristiano Ronaldo. Fotó: James Williamson - AMA / Getty Images)

Rovatok