Index Vakbarát Hírportál

Újabb fordulat, jön a Verstappen–Hamilton-csata utolsó felvonása

2021. október 21., csütörtök 19:12

Az isztambuli pálya ugyan nem örvendeztetett meg minket nagy izgalmakkal, de így is volt miről beszélni, hiszen az eddigi esős, változékony körülmények között botladozó Valtteri Bottas simán győzött másfél héttel ezelőtt a Török Nagydíjon, míg Max Verstappen a második helyével újra vezeti a pontversenyt. Lewis Hamilton taktikai hibájából csak az ötödik helyen zárt, de a tempóelőny a németeknél lehet.

Ha esős verseny, akkor az egyenlő az izgalmakkal, a váratlan hibákkal, no de a kivétel erősíti a szabályt. Az eső ugyan megérkezett, de mégsem borult a papírforma, a nagy esélyesek nem hibáztak a Török Nagydíjon.

Valtteri Bottas egyértelműen felült a pozitív hullámokra, amióta kiderült, hogy többéves szerződést kötött az Alfa Romeóval, a finn pedig ellentmondást nem tűrően be is húzta a legutóbbi futamot. Csapattársát motorcsere miatt hátrasorolták a 11. helyre, ahonnan az ötödikig sikerült előrejönnie, ám egy taktikai ellentmondás után a brit címvédő lemaradt a dobogóról.

A Bukótér-podcast aktuális adásában többek között az alábbi témákat érintjük:

A mezőny ezen a hétvégén az Egyesült Államokban, Austinban versenyez. A futam magyar idő szerint vasárnap 21 órakor kezdődik.

Ezt a cikket az Index szakmai együttműködő partnere, az egyForma készítette.

(Borítókép: ANP Sport / Getty Images)

Rovatok