Index Vakbarát Hírportál

Beckham 175 millió euróért eladta a lelkét az ördögnek

2021. október 25., hétfő 08:25

David Beckham már eddig is a földkerekség leggazdagabb futballistájának számított, de most olyan szerződést kötött, amely még az ő léptékével is óriási fogás: 175 millió eurós megállapodást írt alá a 2022-es katari világbajnokság szervezőivel, aminek értelmében az elkövetkező tíz évben nemcsak a vb-t, hanem magát a sivatagi emírséget is népszerűsíti. Az ügylet nem mindenkinek nyerte el a tetszését…

David Beckham, az észak-amerikai profi labdarúgó-bajnokságban, az MLS-ben szereplő Miami Inter tulajdonosa az elkövetkező tíz évben Katar utazó nagykövete lesz, egyszersmind a 2022-es világbajnokság arca.

MINDEZT 175 MILLIÓ EURÓ FEJÉBEN TESZI, AMI 63 MILLIÁRD 685 MILLIÓ FORINTNAK FELEL MEG A JELENLEGI KURZUS ALAPJÁN.

Az egykori Manchester United-sztár, az angol labdarúgó-válogatott korábbi csapatkapitánya szeptemberben járt Katarban, és minden bizonnyal akkor állapodott meg az emírség illetékeseivel a fantasztikus szerződésben. Tudni való, hogy a 115-szörös angol válogatott Beckham a katari állam által tulajdonolt Paris Saint-Germain csapatában fejezte be pályafutását 2013 májusában. 

Beckham szerződése komoly felháborodást keltett, elsősorban azért, mert ő az UNICEF nagykövete, és ilyen minőségében aligha helyeselhető, hogy egy olyan emírséget népszerűsít, ahol a nők csak másodrendű állampolgárok, és a homoszexualitás büntetendő. Éppen ezért Beckham kikötötte, hogy a jövő évi világbajnokság alatt nem fogják vegzálni a külföldről érkező meleg szurkolókat, és engedélyezni fogják az LMBTQ-emberek jelképeként is értelmezhető szivárványszínű zászlót. 

A szerződés kapcsán Beckham szóvivője jelezte, hogy Katar sokat lépett előre az utóbbi időben az emberi jogok kérdésében:

David hisz Katar elkötelezettségében a haladás mellett, és ezen az úton az első olyan világbajnokság megrendezése, aminek egy arab ország ad otthont, fontos lépés lesz. Davidnek meggyőződése, hogy a futball a legjobb eszköz a nézetkülönbségek áthidalására.

Beckhamről köztudott, hogy szoros barátságot ápol Nasszer al-Kelaifivel, a PSG katari elnökével. 

(Borítókép: David Beckham. Jayne Kamin-Oncea / Getty Images)

Rovatok