Index Vakbarát Hírportál

Emberemlékezet óta nem kapott ekkora verést a Bayern München

2021. október 27., szerda 23:12

Nem csalás, nem ámítás: a Bayern München kiesett a Német Kupából, miután a Borussia Mönchengladbach simán, 5–0-ra nyert a két csapat egymás elleni mérkőzésén szerdán.

Kis híján telt ház fogadta a német rekordbajnokot a Borussia Parkban, a járványügyi szabályozások miatt 48 500 jegyet adtak el a találkozóra. Nem csoda, hogy az áruba bocsátott összes tiket elkelt, a bajorok vendégjátéka egész Németországban tömegeket mozgat meg.

A Gladbach nem kezdte jól az idényt, úgy tűnik, a Frankfurtból érkező Adolf Hütter nem igazán találta meg az összhangot a csapattal, amely jelenleg a 12. helyen áll a bajnokságban. 

A Bayernnél továbbra is hiányzott Julian Nagelsmann vezetőedző, aki koronavírusos, így el sem utazott a csapattal a találkozóra. Ami a két alakulat kezdőcsapatát illeti, egyik együttes sem tartalékolt.

A „csikók” már a 2. percben megszerezték a vezetést Kouadio Koné révén, majd Ramy Bensebaini előbb egy szép akció végén, utóbb pedig tizenegyesből talált be Manuel Neuer kapujába. A 21. percben tehát már 3–0 állt az eredményjelzőn. A hazaiak nem lassítottak a második félidőben sem, Breel Embolo duplázott, 57 perc után öt góllal vezetett már a Mönchengladbach. Végül ez is lett a végeredmény, a Bayern München csúfos vereséget szenvedett.

A müncheniek így a jelenlegi kiírásban is a kupa második fordulójában búcsúztak. Az előző idényben ugyanebben a körben a Holstein Kiel jelentette a végállomást az akkor még Hansi Flick irányította gárdának. 

Érdekesség, hogy a Bayern legutóbb 1978-ban kapott ki tétmeccsen 5–0-ra, akkor a Bundesligában, a Kaiserslauterntől. Azon a találkozón Klaus Toppmöller triplázott. Az a Klaus Toppmöller, akinek a fia, Dino Toppmöller most Nagelsmann helyetteseként a bajorok kispadján dirigált. 

Nos, úgy tűnik, nem igazán hoz szerencsét ez a név a Bayern Münchennek…

(Borítókép: picture alliance / Getty Images Hungary)

Rovatok