Index Vakbarát Hírportál

Lewis Hamilton nem akar több ütközést, tisztán nyerné a futamokat

2021. november 5., péntek 14:11

Nem vár könnyű hétvége Lewis Hamiltonra és a Mercedesre Mexikóban, mivel a dél-amerikai pálya az elmúlt években rendre legnagyobb riválisuknak, a Red Bullnak kedvezett. Jelenleg 12 pont a hátránya a hétszeres világbajnok pilótának a holland Max Verstappennel szemben öt futammal a szezon vége előtt.

Hamilton úgy gondolja, hogy mindenképpen a „helyes úton” kell, hogy eldőljön az idei vb-cím. 

Többször is láttunk már példát az idei F1-szezonban arra, hogy futam alatt ütközött egymással a brit és holland rivális, ennek a megismétlődését akarja mindenképpen elkerülni a Mercedes pilótája – írja a SkySports. Hamilton hozzátette, hogy tisztában van azzal, hogy hátránnyal indulnak a Red Bullal szemben Mexikóban, azonban azt akarja, hogy tiszta körülmények között küzdjenek meg riválisukkal. A brit pilóta semmiképp sem akarja, hogy egy ütközés döntse el az idei vb-cím sorsát, akár az a javára billentené a mérleg nyelvét, akár nem. 

Az F1 mexikói versenyhétvégéje péntek késő délután kezdődik a szabadedzésekkel, a futamot vasárnap este 8 órás rajttal rendezik a Hermanos Rodriguez pályán, ami 2000 méterrel tengerszint felett fekszik. 

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok