Index Vakbarát Hírportál

Marco Rossi: Elárulok egy titkot, amit talán senki sem tud még

2021. november 14., vasárnap 19:43 | aznap frissítve

Nem kizárt, hogy fedett csarnokban játszik hétfő este a magyar labdarúgó-válogatott Lengyelországgal a világbajnoki selejtezők utolsó fordulójában, Varsóban. A nemzeti stadionjuk tetejét ugyanis a pocsék időre való tekintettel behúzták, és nem kizárt, hogy hétfőn sem nyitják ki. Akár így, akár úgy, a lengyelek az esélyesek, és Marco Rossi, a mieink szövetségi kapitánya nem lenne elégedetlen azzal a 3–3-mal, amit március 25-én Budapesten értünk el. Helyszíni jelentés Varsóból.

Szoboszlai Dominik az operatőr szerepébe helyezkedett vasárnap este, a varsói Nemzeti Stadion partvonala mellett. Az RB Leipzig üdvöskéje az ilyenkor kötelező pályabejárás során fogta magát, és beült a televíziós kamera mögé, és onnan figyelte társait, amint próbálgatták a pálya hibridfű-borítását...

A bejárás közben a lengyel televízió munkatársa meginterjúvolta Marco Rossit, a mieink szakvezetőjét, aki az Indexnek elárulta, hogy korábban még sohasem járt nem hogy Varsóban, de még Lengyelországban sem. 

Aztán következett a hivatalos sajtótájékoztató, amelynek első felében a Chelsea-vel hírbe hozott Szalai Attila válaszolt a kérdéseinkre. 

Sajnos, már nem vagyunk érdekeltek a továbbjutásban, de ettől függetlenül roppant motivált a válogatott. Olyan mentalitással fogunk pályára lépni, mintha minden mérkőzésünk egy döntő lenne, igaz ez a hétfői összecsapásra, amely egyszersmind az utolsó idei találkozónk. Szeretnénk szépen búcsúzni az esztendőtől, jó szájízt hagyni a szurkolóinkban – mondta a Fenerbahce klasszisa.

A továbbiakban arról beszélt Szalai, hogy természetesen értesültek Lewandowski távolmaradásáról, de ez nem változtat semmit a csapat hozzáállásán. Arra pedig, hogy az esetleges átigazolásáról szárnyra kelt hírek mennyire zavarják, azt felelte, semennyire, mert megtanulta jól kezelni ezeket a szirénhangokat, képes kizárni a külső tényezőket.

Nagyon szeretünk futballozni, jól játszani, jó eredményeket elérni. Ez független attól, hogy továbbjuthatunk-e, vagy már kiestünk – mondta.

Három hónap alatt a 25. meccsét játssza, mennyire fáradt? – hangzott a következő kérdés a Magyar Televízió riporterétől.

Remekül érzem magam, sok a meccs, de ennek örülök, a sok játéklehetőség elősegíti a pályafutásomat. Kifogástalan fizikális és mentális állapotban érzem magam – szögezte le csapatunk egyik legértékesebb játékosa.

Ezután Marco Rossinak sikerült megnevettetnie a hallgatóságot, amikor úgy hangzott az első, hozzá intézett kérdés, hogy meg akarja-e tartani a Paulo Sousa elleni veretlen mérlegét.

Elárulok egy titkot, amit talán senki sem tud még. Jürgen Klopp és Pep Guardiola ellen is veretlen vagyok. Tudnillik még sohasem játszottunk egymás ellen – mondta mosolyogva a magyar szövetségi kapitány. – Összesen kétszer kerültem szembe edzőként a nagyszerű portugál játékossal és szakemberrel, ami nem túl nagy számú minta, egy győzelem és egy vereség a mérlegem a Honvéd élén, amikor Paulo a Videoton edzője volt. Tisztelem Paulo játékos- és edzőmúltját, nagyszerű szakembernek tartom, alig várom a hétfői találkozót.

Rossitól megkérdezték, mit szól Lewandowski, Glik és Krychowiak távolmaradásához a hétfői vb-selejtezőről.

Lewandowski egy fantasztikus gólgép, számolatlanul ontja a gólokat, a világ talán legjobb csatára. De az a helyzet, hogy a lengyelek őt is és az említett két társát is minőségi játékosokkal tudják pótolni. Ettől függetlenül nyilván nem hátrányos számunkra, hogy nem játszik ellenünk Lewandowski – ismerte el a kapitány. 

A hétfői összeállítást természetesen nem árulta el a kapitány, de valószínűsíthető, hogy az alábbi tizenegy fut ki 20.45 órakor a pályára, a portugál Tiago Martins játékvezetése mellett:

Dibusz – Fiola, Lang, Szalai Attila – Nego, Nagy Ádám, Schäfer, Nagy Zsolt – Schön, Szoboszlai – Szalai Ádám.

(Borítókép: Marco Rossi. Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI)

Rovatok