Index Vakbarát Hírportál

Ketten is címet védtek a hóröplabda országos bajnokságon

2021. december 19., vasárnap 11:33 | aznap frissítve

Győri Panna és Soós Izsák is megvédte címét a városligeti Műjégpályán megrendezett második hóröplabda országos bajnokságon. Az elsőt még 2018-ban, Eplényben rendezték, s ott még párosok indultak, idén viszont már háromfős csapatok szerepeltek.

A program délelőtt az U20-as lányok versenyével kezdődött, ahol a legnagyobb favorit a múlt héten még a thaiföldi U19-es vb-n szereplő Gubik Hanna, illetve Honti-Majoros Chiara és Szabó Anna triója volt, akik aztán nem hazudtolták meg a papírformát és egész nap impozáns győzelmeket aratva jutottak el a fináléig, ahol a Balogh Borbála, Matkovics Anna, Szabó Zsófia csapatot győzték le, míg a bronzérmet a Kispeti Anna, Sántha Kíra, Somodi Zselyke, Tóth Dorina összeállítású gárda szerezte meg.

A nők versenyében a nyári strandröplabda ob-n győztes Szombathelyi Szandra és Villám Lilla, illetve az ott ezüstérmes, hóröplabdában pedig 2018-ban Lutter Eszterrel bajnoki címet szerző Győri Panna számított a legnagyobb esélyesnek, akik az elődöntőben éppen Villám Lilla testvérével, Csengével, illetve Czene Adriennel és Juraszik Patríciával vívtak kifejezetten szoros meccset, de végül kiharcolták a döntőbe kerülést. A másik ágon az U20-ban már aranyérmet szerző Gubik Hanna, Kiss Liliána és az idén a strandröplabda ob-n, tavaly az Exatlon Hungaryn bronzérmes Szabó Dorottya küzdött Gracza Sóti Fannival, Lutter Lizával és Mester Orsolyával. Sokáig úgy tűnt, hogy előbbiek kerülnek majd a fináléba, hiszen a második játszmában több meccslabdájuk is volt, de aztán utóbbiak fordítottak, kiegyenlítették a játszmaarányt, és aztán a döntő szettet is behúzták. 

A döntőben mindkét játszma elején fej fej mellett haladtak a csapatok, de a közepén Szombathelyiék rendre elhúztak, s bár a másodikban az ellenfél vissza tudott zárkózni, végül mindkétszer a Győri/Szombathelyi/Villám csapat győzött, s ezzel Győri Panna megvédte címét.

A dobogóra pedig aztán egy másik Villám is felállhatott, mert a bronzcsatát döntő szettben a Czene/Juraszik/Villám Csenge trió nyerte.

Hogy Győri Panna ne „árválkodjon” egyedül kétszeres bajnokként, arról nem sokkal később Soós Izsák gondoskodott. Pedig az idei strandröplabda ob-n negyedik versenyző nem volt könnyű helyzetben, mert nyári párja, Papp Mátyás a héten szenvedett bokasérülést, így Soós két tanítványának, az idei U16-os és U18-as bajnok Tari Bencének és Veress Ákosnak kellett helyt állnia. Az elődöntő első játszmáját el is vesztették a Niemeier/Polgár/Péli trió ellen, ezt követően viszont egyre magabiztosabban játszva végül a döntőt is megnyerték a Bogáncs Bálint, Kun Benedek, Molnár István csapat ellen, míg a harmadik hely Niemeieréké lett.

HÓRÖPLABDA ORSZÁGOS BAJNOKSÁG, FÉRFIAK:
1. SOÓS, TARI, VERESS
2. MOLNÁR, KUN, BOGÁNCS, MAJER
3. BORBÉLY, NIEMEIER, POLGÁR D., PÉLI
4. ÉLIÁS, POLGÁR L., UDVARHELYI, FRÁNYÓ
5. FENDRIK, PAVELCZE, PÁLFI, PAKSI
5. MIKE, HORVÁTH, MAGYAROSI

NŐK
1. GYŐRI, SZOMBATHELYI, VILLÁM L.
2. MESTER, GRACZA SÓTI, LUTTER L.
3. CZENE, JURASZIK, VILLÁM CS.
4. GUBIK, KISS L., SZABÓ
5. ÖRMÉNYI, CSÁKÁNY, TURI, KIRSCH
5. ZAKARIÁS, SAJBÁN, BALOGH, MADARAS

LÁNY U20
1. GUBIK, HONTI-MAJOROS C., SZABÓ A.
2. MATKOVITS ANNA, BALOGH B., SZABÓ ZS.
3. SOMODI, SÁNTHA, TÓTH D., KISPETI
4. BIRÓ, HIDEG, RYAN
5. BREUER, SEBŐK, VARGA
5. ÖRMÉNYI, CSÁKÁNY, TURI, KIRSCH
5. BICSKEI, KAJDI, TÓTH E.
5. MATKOVITS ALMA, KÖVESDI, HONTI-MAJOROS K.
9. ZAKARIÁS, SAJBÁN, BALOGH J., MADARAS

(Via hunvolley.hu)

(Borítókép: a 2021-es hóröplabda ob dobogósai. Fotó: Papajcsik Péter / Index.)

Rovatok