Index Vakbarát Hírportál

Mikrofon és hangszóró is van a thai olimpikonok okosmaszkjában

2021. július 22., csütörtök 13:46

Az okosmaszk talán nem is a legjobb megnevezés, az LG arcon viselhető légtisztítónak hívja a PuriCare termékcsaládjának legújabb tagját, amelyben a thai csapat érkezik az olimpiára.

Egyelőre a nemzetközi értékesítés még várat magára, jövő hónapban Thaiföldön kezdik el a nagyközönségnek árulni a kütyüt. A cég közleménye szerint tervezik a további piacokon is a bevezetést, egyelőre a megfelelő engedélyek beszerzésére várnak.

Az okosmaszk nem újdonság, a koronavírus okozta világjárványra reagálva több cég is dobott már ilyet piacra, korábban az Indexen is készült róluk egy gyűjtés.

Az LG megoldásában két beépített ventilátor dolgozik, melyeket egy 1000 milliamperes, USB kábellel tölthető telep lát el nyolc órányi folyamatos működéshez elegendő energiával. A légszűrők kézzel cserélhetők, a ventilátorokat hajtó motorral és többi elektronikával együtt pedig a maszk súlya 94 gramm. A gyártó szerint így hosszú távon is kényelmesen viselhető, nem nyom, és nem mozdul el.

A mikrofon és a hangszóró azért szükséges a cég szerint, mert így nem kell a maszkot levenni, se a beszédhangot megemelni, mikor valaki telefonál. A maszkot viselő hangját a beépített mikrofon felveszi, majd továbbítja a maszk oldalára szerelt hangszóróhoz, ami felerősítve lejátssza, így állítólag a telefonvonal túlsó végén is tisztán és érthetően hallható minden.

Árat egyelőre nem közölt a cég, és fontos megjegyzés az is, nem állítják, légtisztítós maszkjuk védelmet nyújtana a koronavírus ellen!

Rovatok