Index Vakbarát Hírportál

Fucsovics Márton Federer legyőzője ellen kezd Tokióban

2021. július 22., csütörtök 05:57

Elkészült a tokiói olimpia teniszversenyének sorsolása. Férfi egyesben Fucsovics Márton a legutóbbi wimbledoni tornán az elődöntőig menetelő lengyel Hubert Hurkacz ellen kezdi meg szereplését.

A világranglistán 38. helyen álló magyar játékos eddig kétszer találkozott 24 éves ellenfelével és mindkétszer legyőzte őt: 2018-ban először Budapesten, majd Cincinnatiben is 2:1-re nyert az MTK versenyzője.

Mindkét teniszező jó formában várja a meccset, Fucsovics a negyeddöntőig, Hurkacz az elődöntőig jutott Wimbledonban. Előbbit a későbbi győztes Novak Djokovics, utóbbit a másik finalista, Matteo Berrettini győzte le.

Hurkacz egyébként a legjobb nyolc között a wimbledoni rekordbajnok Roger Federert 3:0-ra ütötte ki úgy, hogy a harmadik szettet 6:0-ra nyerte. A svájci klasszisnak ez volt 2002 óta az első háromszettes veresége az angol nyílt teniszbajnokságon.

Hurkacz élete legjobb eredményét érte el azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé, a világranglistán pedig a 18. helyről a tizenkettedikre ugrott előre.

Aki nyer, az a második fordulóban a Francisco Cerundolo–Liam Broady találkozó győztesével játszik.

Ami a további párosításokat illeti az első körben: a hazaiak kedvence, Rio bronzérmese és a világranglistán korábban a negyedik helyet is elfoglaló Nisikori Kei nem kapott könnyű ellenfelet, ugyanis a jelenleg hetedik helyezett Andrej Rubljov ellen kezd.

A Golden Slamre (a négy GS-torna és az olimpia megnyerése egy naptári év alatt) hajtó Novak Djokovics a bolíviai Hugo Delliennel találkozik, a második kiemelt Danyiil Medvegyev a világranglistán 40. Alexander Bublikkal, a harmadik kiemelt Sztefanosz Cicipasz Philipp Kohlschreiberrel, míg a címvédő Andy Murray a kilencedikként rangsorolt kanadai Félix Auger-Aliassime-mel csap össze a nyitó körben.

Rovatok