Index Vakbarát Hírportál

A hazaiak sztárjával már az olimpián is kivételezhetnek

2021. július 23., péntek 08:29

Szombatról vasárnapra halasztották a teniszező Oszaka Naomi mérkőzését a tokiói olimpián. Hivatalos indoklás egyelőre nincs, mindössze a szervezők közleménye jelent meg arról, hogy a döntést a tenisztorna felügyelője hozta meg.

A torna második kiemeltje és a hazaiak kedvence a világranglistán 52. kínai Cseng Szaj-Szaj ellen kezdi meg a szereplését, az eredeti tervek szerint ők játszották volna az olimpia nyitómeccsét a centerpályán.

Sokan úgy sejtik, hogy Japán egyik, ha nem a legnépszerűbb sportolójának különleges szerep jut a péntek esti nyitóünnepségen, és ezért napolták el a mérkőzést.

A helyiek azt gondolják, hogy az utolsó pillanatban oda fogják neki adni az egyik zászlóvivői tisztséget (a történelem során először ezen az olimpián nem egy, hanem két ember, egy férfi és egy nő viszi közösen a nemzetek lobogóját), ami viszont nem túl valószínű, ugyanis július 5. óta hivatalos, hogy a Washington Wizards kosárlabdázója, Hacsimura Rui, valamint a kétszeres világbajnok birkózó, Szuszaki Jui lengethetik majd a zászlót a felvonuláson.

A szerepe így egyelőre nem tisztázott, az viszont egyértelmű, hogy a helyi idő szerint körülbelül este 11-ig tartó ceremónia után nem tudna eleget pihenni a másnap délelőtt 11-kor kezdődő mérkőzése előtt.

A négyszeres Grand Slam-torna-győztes Oszaka a Roland Garros óta nem lépett pályára, akkor az első forduló után visszalépett mentális okokra hivatkozva.

A XXXII. Nyári Olimpiai Játékok megnyitója magyar idő szerint pénteken 13.00-kor kezdődik.

(Borítókép: Oszaka Naomi edz a tokiói olimpia helyszínén. Fotó: Getty Images.)

Rovatok