Index Vakbarát Hírportál

Szilágyi Áron már elődöntős!

2021. július 24., szombat 09:06

Szilágyi Áron megállíthatatlan és már ott van a tokiói olimpia elődöntőjében, miután a legjobb 8 között 15:6-ra legyőzte Ali Makdamant.

Szilágyi Áron eddig parádés vívást produkált a tokiói olimpia egyes versenyében. A venezuelai José Quinterót a kissé döcögős rajt után lesimázta, míg az iráni Mojtaba Abedini ellen 0:1-ről csinált 8:1-et, utána pedig már nem volt kérdés.

Negyeddöntős ellenfele az az Ali Makdaman volt, aki az első fordulóban Szatmári András ellen fordított és nyert, a következő körben pedig az ötödik kiemelt német Max Hartung ellen végig vezetve aratott győzelmet.

Óriási lendülettel kezdett a Vasas kardozója, és pillanatok alatt 3:0-s előnyre tett szert, Makdaman szinte moccanni sem tudott. Aztán persze összekapta magát két tussal, de Szilágyi nem hagyta, hogy kicsússzon a kezéből az irányítás, félidőben 8:4-re vezetett!

A második szakasz Szilágyi találatával indult, az iráni pedig dührohamot kapott 10:4-nél. Lehet, hogy eddig működtek ezek a kirohanások, de a higgadt címvédő ellen nem. 14:6-nál is csak védekezni tudott, az ellentámadásra pedig Szilágyi válaszolt egy tussal, amivel le is zárta a negyeddöntőt, méghozzá villámgyorsan (15:6).

Egyetlenegy találattal állítottam meg: középen mindig visszaemelt, támadni akart, agresszívan jött, de hibázott a kezével, és ezt sikerült kihasználnom. Türelmesnek kellett lennem, és ezt az egy akciót kellett konokul csinálnom, szerintem 10 tust is ebből adtam. Örülök, hogy elkaptam az ellenfeleket, és domináltam eddig, de ez semmit nem jelent innentől. Új verseny jön, és három óra szünet, fejben össze kell raknom magam. A masszőröm, Bodnár Józsi itt van, bevetem hozzá magam egy kezelésre, valamint az edzőmmel, Decsi Andrással és csapattársammal, Gémesi Csanáddal fogok melegíteni

– mondta a győztes asszó után Szilágyi.

Ezzel eldőlt, hogy a magyar sportoló már biztosan vívhat éremért, az elődöntőben pedig Sandro Bazadzéval fog vívni, aki 15:13-ra legyőzte a világelső és vb-címvédő Oh Szang-ukot.

(Borítókép: Szilágyi Áron találata Ali Makdaman ellen az olimpia negyeddöntőjében. Fotó: Reuters)

Rovatok