Index Vakbarát Hírportál

Kikapott a bronzmeccsen, 5. lett az olimpián Salim Omar

2021. július 24., szombat 14:38

Salim Omar személyében 21 év után szerepelhetett újra magyar tekvondós az olimpián. A 18 éves Európa-bajnok az olasz Vito Dell'Aquila ellen kezdte a tornát az 58 kilogrammosok mezőnyében.

Vito Dell'Aquila jobban indította a meccset, két test és egy fejrúgással gyorsan gyűjtötte a pontokat, 11–0-val vitte az első menetet.

Salim Omar a második menetben visszajött a mérkőzésbe, de fordítani már nem volt esélye, 26–13-as eredménnyel jutott tovább az olasz. Mivel riválisa később bejutott a döntőbe, Salim a vigaszágon folytathatta. 

A fiatal sportoló nem is okozott csalódást a thaiföldi Ramnarong Sawekwiharee ellen, akit  43–22-re győzött  le, így a bronzmérkőzésen a súlycsoport legjobbjának számító dél-koreai Dzsang Dzsun várt rá. 

A dél-koreai versenyző már az első menet után 12–8-as előnyben volt. Salim a második menetben sem tudott közelebb kerülni riválisához. Dzsang Dzsun végig magabiztos teljesítménnyel végül 46–16-ra nyert, amivel megszerezte a férfi 58 kilogrammosok mezőnyének bronzérmét, Salim Omar pedig – nagybátyjához, Salim Józsefhez hasonlóan – ötödikként végzett élete első olimpiáján.

Rovatok