Index Vakbarát Hírportál

Szilágyi Áron: Fel kell még fognom, mit csináltam ma

2021. július 24., szombat 15:52

Szilágyi Áron sorozatban harmadszor is olimpiai bajnok lett férfi kard egyéniben, amivel rekordot állított fel. Ez az a mondat, amit még nekünk, szurkolóknak, sportszeretőknek, magyar embereknek is emésztenünk kell. De mit mondjon akkor ő maga, aki 31 évesen a sportág történetének halhatatlanjává vált?

„Rengeteg kétségem volt, elég rosszul aludtam, körülbelül két órát fent voltam az éjszaka közepén, reggel elfelejtettem meginni a szokásos kávémat, elég furcsa állapotban érkeztem, de előbb-utóbb minden a helyére került. 

A kávémat is megittam, az első ellenfelemen is túllendültem, és utána egyre jobban ment a vívás.

Azt fel kell fognom, hogy mit csináltam ma, hogy háromszoros olimpiai bajnok lettem egyéniben, de azt óvatosan visszautasítom, hogy én lennék a sportág legnagyobb legendája. Természetesen nagyon büszke vagyok arra, amit itt ma, illetve az elmúlt kilenc évben elértem, de úgy érzem, vannak még címek, amiket meg lehet szerezni. Sok minden jár a fejemben, de egyelőre engedjék meg, hogy ezt megünnepeljem.”

Meg is ünnepelte, ugyanis ezt követően „elrángatták” az éremátadásra, utána viszont jött a kötelező sajtótájékoztató.

A csapatverseny miatt ez egy rövid ünneplés lesz, mivel azt már nagyon várjuk. Senkit sem kell motiválni, jó eredményért, éremért jöttünk, és ezen fogunk dolgozni a következő napokban. Elsőre el sem hittem, hogy nyertem, és továbbra is nehéz felfogni, hogy háromszoros győztes vagyok. Nehéz különbséget tenni a három siker között, Londonban még nagyon fiatal voltam, Rióba és ide viszont már úgy érkeztem, hogy tudtam, mi kell a győzelemhez, úgyhogy ezek talán könnyebbek voltak.

Rovatok