Index Vakbarát Hírportál

Elégedetlenek a teniszezők, Fucsovics Mártonnak is meggyűlhet a baja Tokióval

2021. július 25., vasárnap 02:12

Novak Djokovics egyetért Danyiil Medvegyevvel abban, hogy nagyon nehéz körülmények között kell játszaniuk a tokiói olimpián.

A két teniszező szombaton játszotta le az első mérkőzését a Japán fővárosban, és bár mindketten két szettben győztek – a világelső Djokovics 6:2, 6:2-re, a tornán második kiemelt Medvegyev 6:4, 7:6-ra –, így bejutottak a 32 közé, a találkozó után ugyanazért panaszkodtak.

A mérkőzések ugyanis tokiói idő szerint délelőtt 11 órakor kezdődtek, és nemcsak a 35 fokos hőséggel kellett megküzdeniük, hanem a 80 százalékos páratartalommal is.

A két játékos mellett többen is szóvá tették, hogy a szervezők jobban odafigyelhettek volna a menetrend kialakítására, mert ilyen időjárási körülmények között pokolian nehéz teniszezni – írja a tennisworldusa.org.

Rendkívül nehéz ilyen körülmények között játszani. Ez volt az eddigi legmelegebb nap, óriási volt a hőség és a páratartalom, a kemény borítás pedig még nehezebbé tett mindent. Még a szél sem fújt nagyon, ami talán enyhített volna valamelyest. Teljes mértékben egyetértek Danyiillal, sokkal könnyebb lenne, ha később kezdenénk a mérkőzéseket

– mondta Djokovics.

A nehézségekkel Fucsovics Mártonnak is szembe kell néznie, mivel a magyar teniszező vasárnap játssza az első mérkőzését a 7. helyen kiemelt lengyel Hubert Hurkacz ellen.

(Borítókép: Novak Djokovics. Fotó: Clive Brunskill / Getty Images)

Rovatok