Index Vakbarát Hírportál

Csoda a vízben – legyőztük a toronymagas favoritot!

2021. július 28., szerda 08:16

Elképesztő bravúrt mutatott be a magyar női vízilabda-válogatott: 10–9-re legyőzte a kétszeres olimpiai címvédő Egyesült Államokat.

A Team USA a legutóbbi két olimpiát, a legutóbbi három világbajnokságot, a legutóbbi három világkupát és a legutóbbi hét világligát is megnyerte, 2014 óta minden tornán aranyérmet szerzett.

A meccs előtt 1,02-es szorzót adtak volna a mieink elleni sikerre, mondhatjuk tehát, hogy toronymagas favorit volt a rivális a meccs előtt.

Az első gól így is a miénk volt Parkes Rebecca révén, és bár fordítottak az amerikaiak, Vályi Vanda emberelőnyös találata a második negyed elején már 4–2-es magyar vezetést jelentett.

Az első félidő végén még mi szomorkodhattunk, hogy nem bírtuk ki a maradék három másodpercet, és „csak” iksszel mehetünk a szünetre (5–5), a második félidőben viszont úgy tűnt, hogy helyreáll a papírforma, kétgólos előnyre tettek szert az amerikaiak (6–8).

Ekkor kevesen hihették, hogy van visszaút, de a lányok köztük voltak!

Parkes elképesztőt küzdött, Magyari Alda remekül védett a bitangul összeálló védelem mögött, és hirtelen megint ikszes volt a meccs, az utolsó percben pedig Parkes erőszakossága újra magyar vezetést eredményezett (10–9)!

Az aranyérem fő esélyese hiába kért időt, hiába támadhatta végig a hátralévő 45 másodpercet, gólt már nem tudott szerezni, így 13 év után ismét kikapott egy olimpiai meccsen.

A találkozó közvetítését itt nézheti vissza.

TOKIÓ 2020
NŐI VÍZILABDA, B CSOPORT
Magyarország–Egyesült Államok 10–9 (2–2, 3–3, 1–3, 4–1)

(Borítókép:  Al Bello/2021 Getty Images)

Rovatok