Index Vakbarát Hírportál

Elszólta magát Michael Phelps: visszatér az úszóklasszis?

2021. július 28., szerda 09:48

Elindult a találgatás Michael Phelps jövőjével kapcsolatban, miután a 23-szoros olimpiai bajnok korábbi úszó egy televíziós interjúban arról beszélt, hogy talán újra versenyezni fog a 2028-as olimpián Los Angelesben.

Michael Phelps a Today Show című televíziós műsor vendége volt, amelyben nekiszegezték a visszatérésével kapcsolatos kérdést.

A feleségem azt mondta Rióban, hogy ha valaha visszatérek, az biztosan Los Angelesben lesz. De ne is kezdjenek kombinálni, nem térek vissza! Ha egyszer a fiaim megkérdezik, hogy miért nem versenyzem már, vagy hogy visszatérek-e, meglátjuk, mi lesz a válasz

– hagyta nyitva egy kissé a kiskaput Michael Phelps, aki arról is beszélt, hogy boldog a visszavonulása óta, és időről időre azért úszik néhány hosszt.

Minden idők legeredményesebb olimpikonja 28 ötkarikás érmet nyert pályafutása során, melyek közül 23 arany. A 2012-es londoni olimpia után bejelentette visszavonulását, de a riói játékok kedvéért visszatért. Ha már ott volt, nyert öt aranyat és egy ezüstöt, majd újfent bejelentette, hogy nem versenyez többé.

Michael Phelps a Los Angeles-i olimpia évében, 2028-ban tölti be 43. életévét.

(Borítókép: Michael Phelps az amerikai úszóválogatón. Fotó: Tom Pennington / Getty Images Hungary)

Rovatok