Index Vakbarát Hírportál

Milák Kristóf az Indexnek: Elgondolkodom más számokon is

2021. július 28., szerda 06:07

Milák Kristóf a 200 méter pillangón nyert olimpiai aranyérme után elmondta: nagyon szeretne 100 méter pillangón is olimpiai döntőt úszni. Tokió után pihenni fog, és utána nem tartja kizártnak, hogy más versenyszámokban is kipróbálja magát.

Ahogy arról beszámoltunk, olimpiai csúccsal nyerte meg a férfi 200 méter pillangó döntőjét Milák Kristóf, míg Kenderesi Tamás hét századdal maradt le a dobogóról, és a negyedik helyen végzett. A finálé utáni sajtótájékoztatón Milák Kristóf elárulta, elszakadt a fürdőnadrágja percekkel a döntő előtt. 

Rohantam az akkreditációmért, és közben elszakadt az úszónadrágom, nem várt probléma volt. A call roomban öltöztem át, néhány perccel a döntő előtt. Kicsit csalódott vagyok, hogy nem jött össze a világcsúcs – elevenítette fel a történteket Milák Kristóf a döntő utáni sajtótájékoztatón, majd kissé mérgesen magához ragadta a szót, miután egy újságírói kérdés a másik két dobogós úszó esélytelenségét firtatta. – Ha én tiszteletet tudok adni a versenytársaimnak, akkor olyan kérdéseket tegyenek fel, amik szintén tisztelik a többieket. Az ilyennel fel lehet bosszantani.

Az Index arról kérdezte az olimpiai és világbajnokot, tervezi-e, hogy más számokban is kipróbálja magát – korábban már nyilatkozott erről, a gyors és a vegyes számok is érdeklik.

Egyelőre szeretnék eljutni a 100 méter pillangó olimpiai döntőjéig is, ott egy jót úszni – kezdte Milák Kristóf. – Ha eltelik két hónap az olimpia után úgy, hogy vizet sem láttam, majd akkor gondolkodom rajta, hogy milyen más számban próbáljam ki magam.

A 100 méter pillangó előfutamait a helyi idő szerint csütörtök esti programban rendezik. Milák Kristóf a hetedik előfutamban úszik majd Szabó Szebasztiánnal együtt.

TOKIÓ 2020
ÚSZÁS, DÖNTŐ
FÉRFI 200 M PILLANGÓ
1. MILÁK KRISTÓF 1:51,25 (olimpiai csúcs)
2. Honda Tomoru (japán) 1:53,73
3. Federico Burdisso (olasz) 1:54,45
4. KENDERESI TAMÁS 1:54,52

(Borítókép: Milák Kristóf a 200 méter pillangó megnyerése után. Fotó: Abbie Parr / Getty Images Hungary)

Rovatok