Index Vakbarát Hírportál

Elképesztő hiba után még élnek a spanyol futballremények

2021. július 31., szombat 15:02

Elképesztő hiba kellett ahhoz, hogy a spanyol labdarúgó-válogatott számára ne a nyolc között érjen véget a tokiói olimpia, de az elefántcsontpartiak besegítettek a rendes játékidő hosszabbításának harmadik percében, a ráadásban pedig már az európai együttes hengerelt. A 90+2. percben becserélt Rafael Mir mesterhármast szerzett!

Már az is meglepetés, hogy az elefántcsontpartiak sokáig ellenfelei voltak a spanyol válogatottnak, sőt hajszálra voltak a továbbjutástól is!

A 90+1. percig 1–1 volt az állás, amikor is az elefántcsontparti Max Gardel egy tökéletes beadást váltott gólra. A következő percben Mike Merino helyére Rafael Mirt állította Luis de la Fuente szövetségi kapitány. Akkor talán még maga sem tudta, milyen jól tette ezt.

Rafael Mir pedig nem is teketóriázott sokáig, a 90+3. percben kihasználta a hatalmas elefántcsontparti védelmi hibát, 2–2-re módosította az állást, és megindította az afrikai csapatot a lejtőn. A rendes játékidő után következett a hosszabbítás, ahol teljesen szétesett az elefántcsontparti válogatott.

A 98. percben Mikel Oyarzabal büntetőből szerezte meg a vezetést Spanyolország számára, majd a válogatottat megmentő Mir lefocizta ellenfeleit a pályáról, további két gólt szerzett a hosszabbításban, mesterhármassal juttatta tovább Spanyolországot az elődöntőbe.

ÖSSZEFOGLALÓ

A házigazda Japán Új-Zéland ellen gól nélkül, 120 percet követően tizenegyesekkel 4–2-re nyert. A brazilok is készülhetnek az elődöntőre, mivel Dárdai Pál berlini játékosa, Matheus Cunha eldöntötte az egyiptomiak elleni negyeddöntőt.

A nap utolsó meccsén Mexikó lemásolta az évszázad mérkőzését, legalábbis az eredményt illetően, 6–3-ra győzött Dél-Korea ellen.

TOKIÓ 2020
FÉRFI LABDARÚGÁS
NEGYEDDÖNTŐ
Spanyolország–Elefántcsontpart 5–2 (Olmo 30., Mir 90+3., 117., 121., Oyarzabal 98. – 11-esből, ill. Bailly 10., Gradel 90+1.) – hosszabbítás után
Japán–Új-Zéland 0–0 – 11-esekkel 4–2
Brazília–Egyiptom 1–0 (Matheus Cunha 37.)
Mexikó–Dél-Korea 6–3 (Martín 12., 54., Romo 30., Córdova 39., 63. – az elsőt 11-esből, Aguirre 84., ill. Li Dong Dzsong 20., 51., Ui-Dzso Hvang 90+1.)

(Borítókép: Rafa Mir mesterhármast jegyzett, pedig csak a 91. percben állt be... – Koki Nagahama / Getty Images)

Rovatok