Index Vakbarát Hírportál

Közel az érem, már a második összetettben Berecz Zsombor

2021. augusztus 1., vasárnap 10:27

A vitorlások finndingi kategóriájának magyar versenyzője vasárnap folytatta szereplését az ötkarikás játékokon, remekül zárt, és összetettben ott van az élbolyban.

A 9. és 10. futammal folytatódott ma hajnalban a finndingi hajóosztály versenyszáma a tokiói olimpián. A világ- és Európa-bajnok Berecz Zsombor sokáig az élmezőnyben haladt a 9. futam rajtját követően, de az első időmérő pontig a 13. helyre esett vissza.

Ezután Berecz viszont egészen a negyedik helyre jött fel, és sikerült megelőznie az összetettben közvetlenül előtte álló spanyol Joan Cardonát és az őt üldöző holland Nicholas Heinert. 

A vasárnapi második, 10. futamban Berecz végig az élmezőnyben hajózott, főbb riválisai előtt. A futamot végül a negyedik helyen fejezte be, míg az összetettben élen álló brit Giles Scott hetedik, Joan Cardona pedig a nyolcadik pozícióban végzett. 

A második futamban elért eredménnyel Berecz Zsombor két ponttal megelőzte az összetettben Cardonát, amivel a második helyre jött fel Scott mögé. Amennyiben a magyar vitorlázó a keddi éremfutamon akár csak egy hellyel spanyol riválisa előtt végez, ezüstérmes, ha pedig a brit éllovast sikerül megelőznie legalább öt hellyel, akkor olimpiai bajnok. 

A finndingi hajóosztály dupla szorzójú éremfutamát augusztus 3-án, kedden rendezik. 

Rovatok